kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Anne İrep Demir, gece geç gelen 18 yaşındaki kızını yastıkla boğdu.

Eşi 'bakmam' dedi, engelli kızını boğdu

Murat KARAMAN-Erdoğan YAPIK
03.02.2009
İstanbul'da bir baba, 2'nci eşinin bakmak istemediği engelli kızını, Adana'da da bir anne 'Çok geziyorsun' dediği kızını öldürdü..
Son dönemde yaşanan, aile içi şiddet olaylarına iki örnek de dün İstanbul ve Adana'da eklendi. İstanbul'da yaşanan korkunç olayda baba, engelli kızını boğarak öldürdü. İlk evliliğinden zihinsel ve bedensel engelli bir kızı olan Zekeriya Dağ'ın eşi, kızı 3 yaşına geldiğinde öldü. Bunun üzerine kızı Kadriye'yi Sivas Zara'da yaşayan anneannesinin yanına verdi. Kendisi de Hüsniye Dağ ile ikinci evliliğini yaptı. Bu evlilikten de bir çocuğu olan Dağ, 15 gün önce anneannesinin ölümü üzerine kızını yanına aldı.

RAPOR ALDI
Ancak Hüsniye Dağ, 18 yaşındaki engelli kıza bakamayacağını söyleyedi. Pazar akşamı talihsiz genç kız yatağında havale geçirdi. İkili bunun üzerine bir kez daha tartışmaya başladı. Tartışma giderek büyüyünce bir anda kendini kaybeden baba Zekeriya Dağ, yatağındaki genç kızı boğarak öldürdü. Ölüm raporu için Fatih Belediyesi'ne giden baba, belediye doktorunun şoförü Eyüp Durmaz'ı buldu. Durmaz da, belediye doktoru Songül Kayabarut'a durumu anlattı. İddiaya göre kadın doktor, genç kızın cesedini görmeden ölüm raporu hazırladı. Ancak tüm bunlar yaşanırken komşular, evden gelen çığlıklar nedeniyle polisi aradı. Eve gelen ekipler de, engelli kızın cesediyle karşılaştı. Gözaltında suçunu itiraf eden babanın ifadesi doğrultusunda Dr. Songül Kayabarut ile şoför Eyüp Durmaz'ı da gözaltına aldı.

O ANI HATIRLAMIYORUM
Adana'da ise 43 yaşındaki İrep Demir, erkeklerle gezdiğini iddia ettiği kızıyla arasında çıkan tartışma sırasında, 18 yaşındaki kızı Melek Demir'i boğazını sıkıp yüzüne yastık bastırarak öldürdü. Korkunç olay dün sabah 05.00 sıralarında meydana geldi. Önceki gün yeni yaşını kutlayan Melek Demir dün sabah erken saatlerde annesi İrep Demir ile tartışmaya başladı. Anne İrep Demir, bir yıl önce evden kaçıp ailesi tarafından geri getirilen ve bir tuhafiye mağazasında çalışan kızı Melek Demir'i erkeklerle gezip, sık sık cepten mesajlaşmakla suçladı. Tartışma sırasında kendini kaybeden anne Demir, boğazını sıktığı kızını yüzüne de yastık bastırarak öldürdü. Anne ifadesinde, "Tartışırken kendimi kaybettim. O an ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.


DÜZELTME VE ÖZÜR

04.02.2009 günü Sabah gazetesinde ve internet sitesinde yayınlanan "eşi bakmam dedi engelli kızını boğdu" başlıklı haberimizde, teknik bir hata nedeniyle katil zanlısı baba Zekeriya Dağ'ın yerine polis memuru Alaattin Karaca'nın fotoğrafı zuhulen kullanılmıştır. Alaattin Karaca, zanlı Zekeriya Dağ'ı adliyeye intikalini yapan, Fatih Yedikule Asayiş Büroda görevli polis memurudur. Düzeltir, yapılan hata nedeniyle kendisinden özür dileriz.
Haberin fotoğrafları