kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şiddetli lodos seferleri aksattı

Giriş Saati : 04.02.2009 09:28
Güncelleme : 04.02.2009 23:27
Yeni Haber
Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de sabah saatlerinden itibaren başlayan şiddetli lodos fırtınası etkili oluyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos fırtınası sebebiyle Çanakkale Boğazı'ndan geçen küçük tonajlı gemiler güvenlik açısından Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirlemeye başladı. Bu arada fırtına sebebiyle Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilere hizmet veren acente motorları ile kılavuzluk hizmeti sağlayan botların gemilere güçlükle yanaştığı öğrenildi.

LODOS DENİZ ULAŞIMINI AKSATTI

Çanakkale'de etkili olan lodos Bozcaada'da deniz ulaşımını aksattı.

Alınan bilgiye göre, şiddetli lodos nedeniyle, saat 10.00'daki Geyikli-Bozcaada ile saat 11.00'deki Bozcaada-Geyikli arabalı vapur seferleri yapılamadı.

Lodosun akşam saatlerinde etkisini kaybetmesinin ardından, 17.00'deki Geyikli-Bozcaada seferinin yapıldığı, arabalı vapurun saat 18.00'deki dönüş seferini de gerçekleştireceği kaydedildi.

İZMİR KÖRFEZİ'NDEKİ VAPUR SEFERLERİ BAŞLADI

İzir'de etkili olan şiddetli lodos nedeniyle öğle saatlerinde iptal edilen vapur seferleri yeniden başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün saat 11.20'de şiddetli lodos nedeniyle ara verilen tüm vapur ve arabalı vapur seferlerinin saat 15:00 itibariyle başladığı ve normale döndüğü bildirildi.

FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ

Sabah saatlerinden itibaren yaşamı olumsuz etkileyen şiddetli lodos nedeniyle vapur seferlerine bir süre ara verildi. Lodosun şiddetini artırması sonucu Yeşilyurt semtinde bir ağaç yol kenarında park halindeki bir aracın üzerine devrildi. Araçta maddi hasar oluşurken, yol bir süre trafiğe kapalı kaldı.

(AJANSLAR)