kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Erin Brockovich'in öyküsü!

"Hayatta en çok başarısızlıklarımdan bir şeyler öğrendim" dedi Erin Brockovich . Bu ismi kuşkusuz Julia Roberts'ın başrol oynadığı o ünlü filmden hatırladınız.
Yaşarken hayatı filme çekilen Erin Brockovich İstanbul'daydı ve dün bir öğlen yemeğinde bir araya gelerek hem hayat hikâyesini bir kez daha dinledik hem de giriştiği çevre mücadelesini.
Brockovich, Garanti Bankası Özel Bankacılık' ın davetiyle çoğunluğu iş kadını ve akademisyenlerden oluşan bir grubun önündeydi ve en dikkatimi çeken cümlesi de başarısızlık üzerine söylediği oldu. Kendisi gerçek bir başarı öyküsünün kahramanıydı ama işte hayattaki başarısızlıkları müthiş öğretici buluyordu.
Öyküsü kötü başlamıştı. 1991'de kötü bir trafik kazası geçirmişti. 3 çocuğuyla var olmaya çalışıyordu ve kazayla ilgili davasını yürüten hukuk bürosunda daha sonra dosyalama görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve işte hayatının yönünü değiştiren olaylar silsilesi de böylece başlamıştı.
Brockovich, California'daki bir emlak dava dosyasının içindeki sağlık raporlarını inceleyip, konuşu araştırınca da korkunç bir gerçekle karşılaşmıştı. Bölgede oturan pek çok insan 1960'lardan bu yana Krom 6 zehirine maruz kalıyordu ve buna Pasific Gas ve Electric Company'nin kompres istasyonundan yer altı sularına zehirli atıklar sızdırması sebep oluyordu. Hukuk eğitimi olmamasına ve aslında tesadüfler eseri kendini bir hukuk bürosunda bulmuş olmasına rağmen, Brockovich ve patronu Ed Masry, giriştikleri hukuk mücadelesi sonunda Pasific şirketini 600'den fazla bölge sakinine 330 milyon dolar ödemeye mahkum etmeyi başarmıştı. Brockovich'in bu olaydan sonra bir halk kahramanına dönüşmesi ise gecikmemişti.

Motivasyon konuşmaları
'Aslında' diyor: "Daha sonra ödenen 300 milyon dolar, dava için ve olayları temizlemek harcadıkları 200 milyon doları da düşünecek olursanız, şirkete bu olay 1 milyar dolara patladı. Oysa başka seçenekleri de vardı."
Brockovich şimdi dünyayı dolaşıyor. Motivasyon konuşmaları yapıyor ve insanlara "Siz de yapabilirsiniz. Bir kişi bir şeyi değiştiremez. Ama kalabalıklaşırsanız, önünüzde kimse duramaz" diyor.
Erin Brockovich, çevre felaketi yaratan kimyasallara karşı bir savaş açmış adeta. Şu günlerde Yunanistan'da nehirlerin yeşil akmasına yol açan bir başka çevre felaketiyle uğraştığını anlatıyor ve uyarıyor: "Kanser 26 yaşın altındaki gençlerde ve çocuklarda hızla artıyor. Sırf insanlar temiz suya ulaşamıyor diye."
Erin Brockovich'in hikayesinden kuşkusuz hepimizin alacağı dersler var. Merak edenler için bir de dip not bu arada. Brokovich'e hep en çok beğendiği filmin hangisi olduğu sorusu sorulurmuş. "Hep kendi filmim olduğunu düşünürler. Oysa değil" diyor ve en çok beğendiği filmin, Türkçe'ye 'iyilik yap' olarak çevrilen Kevin Spacey'in başrol oynadığı 'Pay it Forward' olduğunu söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın