kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Beyin ameliyatından çıkıp kokpite geçiyor

Pervin METİN
03.02.2009
Türkiye'nin 2'nci kadın beyin doçenti Cahide Topsakal'ın enerjisi göz dolduruyor Haftanın 7 günü ata biniyor, bir yıldır uçak kullanıyor, su ve kar kayağı yapıyor..
Cahide Topsakal, 50 yaşında sıra dışı bir doktor. Türkiye'de doçentlik unvanı alan ikinci kadın beyin cerrahı olan Topsakal, bir yıl sonra profesör olacak. "Evimde oturup yemek yapmamı söyleyen çok erkek cerrah oldu. Onların bu tavrı beni kamçıladı. Bu noktaya gelmemi sağladı" diyen Doç. Dr. Topsakal, 19 yıllık meslek hayatına çok sayıda beyin ve omurilik ameliyatı sığdırdı. Ancak onu farklı kılan sadece mesleki başarısı değil. Yıllardır kar ve su kayağı yapıyor, haftanın 7 günü ata biniyor ve hatta uçak kullanıyor. Saatlerce süren riskli ameliyatların ardından soluğu ya İstanbul Binicilik Kulübü'nde alıyor ya da Çorlu'daki uçak pistinde. Şu sıralar tüm stresini, Belçika ve Almanya'dan getirttiği iki atının üstünde atıyor.

'KIZIM BANA KIRGIN'
Binicilik hocası Mustafa Siyok da, öğrencisinin gelecek yıl yarışlara katılacak düzeye geleceğini, şimdiden şampiyonluğa göz diktiğini söylüyor. Bir yıldır uçak da kullanan başarılı cerrahın uçakla tanışması ise bir doktor arkadaşı sayesinde olmuş. Şu ana kadar yaptığı 38 uçuşun ardından 1 ay içinde özel pilotluk lisansı alacak. En büyük hayali ise CESNA 172 eğitim uçağı alıp, gökyüzünde tek özgürce süzülebilmek. Topskal, 25 yaşındaki kızının mesleğine düşkünlüğü nedeniyle kendisine kızgın olduğunu anlatıyor: "Elazığ'a gittiğimde onu anneme bırakmıştım. Amerika'da da toplam 2 yıl bulundum. Benden uzakta büyüdü. O nedenle beni hâlâ affetmez."
Haberin fotoğrafları