kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İhracat krizle yön değiştirdi"

AA
Giriş Saati : 04.02.2009 14:17
Güncelleme : 04.02.2009 19:34
Yeni Haber
Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, küresel finansal krizin pazarları daraltmadığını, sadece yön değiştirdiğini bildirerek, ''Avrupa'ya ihracatımız azalma eğiliminde, ancak Afrika pazarımız büyüyor'' dedi.

Tosyalı yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan küresel krize rağmen ihracat, istihdam ve üretim hedeflerinin hiçbir zaman bir önceki yıldan daha aşağı olmayacağını belirtti.

Fuat Tosyalı, krizin ihracatın yönünü değiştirdiğini belirterek, ''Küresel finansal kriz nedeniyle ihracat pazarlarında daralma olmadı ancak yön değişimi yaşıyoruz. Pazarımız, ihracat yaptığımız ülkeler ve alanımız değişecek ama hedeflediğimiz rakamı yine tutturacağız'' dedi.

Avrupa'ya ihracatın azalma eğiliminde olduğunu ancak, Afrika pazarının büyüdüğünü ifade eden Tosyalı, ''bu pazarlarda ihracat bağlantılarının yoğun şekilde geliştiğini, Avrupa'da azalan tonajlarını bu pazarlarda yakalayacaklarını'' ifade etti.

Tosyalı, tesislerinde küresel kriz kaynaklı işten çıkarma, ücretsiz izin gibi bir uygulamaya gitmediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
''Büyüme odaklı bir kuruluş olduğumuz ve sürekli yatırımlarımız devam ettiği için yatırımlarımıza paralel iyileştirme, gelişme, büyüme ve verimlilik bazlı çalışan sirkülasyonu olabilir ama kriz kaynaklı bir uygulama söz konusu değil. 2 bin olarak belirlediğimiz istihdam hedefimizi çoktan aştık ve ocak itibarıyla toplam istidamda 2 bin 200'ü bulduk.''

ERZİN'E DOĞU AKDENİZ'İN EN BÜYÜK LİMANLARINDAN BİRİ

Bölgede kazandıklarını bölgeye yatırım yaparak değerlendirdiklerini anlatan Tosyalı, yakın gelecekte, İskenderun Körfezi'nin gerek enerji terminali, gerekse deniz taşımacılığında sürekli artan önemi dolayısıyla Erzin ilçesinde liman yatırımını hayata geçireceklerini bildirdi.

Doğu Akdeniz'in en büyük limanlarından birini bölgeye kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Tosyalı, ''Gerekli izinlerimiz alındı, maliyet analizi ve projelendirme çalışmalarımız sürüyor, bu çalışmalarımız akabinde Doğu Akdeniz'in en büyük limanlarından birinin temelini bölgemizde atacağız'' şeklinde konuştu.

Sadece kriz dönemlerinde değil, her zaman ülke yönetimiyle, işvereni ve çalışanıyla tek vücut olunması gerektiğine dikkat çeken Tosyalı, şöyle devam etti:

''Ülkemizin kaynakları belli, bizlerin kaynakları belli, böyle zamanlarda hükümetimizle, işverenimizle, çalışanımızla birbirimizi anlamamız lazım. Hükümet kanadında bunu görmek bizlere yüksek moral veriyor ancak, biz de üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Bu şekilde krizden çıkarız, belki de hiç yaşamayız.''