kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Philipp D. Haas - Serdar Sözeri

"Krizi görüp Deva'yı alarak en az riskli ilaç işine girdim"

EVRİM ERGİN
03.02.2009
Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haas, krizi öngördüğünü ve bu nedenle en az riskli sektör olarak düşündüğü ilaca girdiğini söyledi..
Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas 2009 yılında 350 milyon dolar (500 milyon lira) ciro elde etmeyi planladıklarını söyledi. 2008 yılında yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım yaparak 4 yeni fabrika kurduklarını belirten Haas, "Krizin geleceğini çok önceden biliyordum. Greenspan döneminde oluşan aşırı krediler buna işaret ediyordu. Bu nedenle ilaç sektörüne yatırım yapmaya karar verdim. Çünkü krizden en az etkilenecek sektörlerden birisi ilaç sektörüydü. Ama kriz çok geç kaldı. Krizin tam zamanınn öngörebilseydim 4 fabrikayı aynı zamanda kurar mıydım onu bilemiyorum" dedi. TL'deki devalüasyonun da kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden Haas, 2009 yılı ile ilgili son derece pozitif olduklarını belirtti. Haas, şöyle konuştu: "Şu anda şirketin 66 milyon dolar net borcu var. 2009'un ikinci yarısından itibaren tamamen özsermayemiz ile hareket eder hale geleceğiz. Krizde muhafazakâr bir bütçe yaptığımız için son derece şanslıyız."

YENİ KANSER İLACI GETİRECEĞİZ
Türkiye'ye özellikle kalp ve kanser hastalıkları ile ilgili yeni ürünler getirmeyi hedeflediklerini belirten Haas, "Yenilenmiş Deva çok büyük sıçramalar yapmaya namzet bir şirket" dedi. Deva Holding Genel Müdürü Dr. Serdar Sözeri de ihracatta çok büyük ölçekli hamleler yapmak için hazırlık yaptıklarını açıkladı.

500 milyon TL
* 500 milyon TL satış hedefi
* 1800 çalışan
* 200 milyon doları yatırım
* 66 milyon dolar net borç
* 4 fabrika