kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'İndirim iyileşmenin alameti hamdolsun gemi yükseliyor'

ANKARA
03.02.2009
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazda yapılan yüzde 17-18'lik indirimi şartların iyileşmeye başlamasının işareti olarak değerlendiridi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, doğalgaz fiyatlarında yaptıkları indirimi seçim yatırımı olarak değerlendiren muhalefete, "Ayıptır. Biz gerçekçi olacağız" yanıtı verdi. Erdoğan, dün AK Parti grup toplantısında doğalgaza yapılan indirimi değerlendirirken, bazı siyasilerin bu indirimi beğenmediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bir siyasi parti lideri diyor ki 'bunlar geçen yıl yüzde 80 zam yaptılar. Şimdi yüzde 17 indirmek suretiyle seçim yatırımı yapıyorlar...' Ayıptır. Gerçekçi olacağız. Bu noktada bazı rakamları açıklamaya başlarsam kaçacak delik ararsınız. Niye? Çünkü biz sizin döneminizde neyin nasıl yapıldığını biliyoruz."

'POPÜLİZM YAPMAYIZ'
Şartlar iyileşince bunu millete yansıttıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "İşte yüzde 17, yüzde 18 şartların iyileşmeye başlamasının bir alametidir. Biz, şimdi seçime gidiyoruz diye indir yüzde 50... Yok böyle bir şey, biz bunu yapamayız. Bunun adı popülizm olur. Bugüne kadar yapmadık bundan sonra da yapmayız. Çünkü bu gemi 71.5 milyon vatan evladının gemisidir. Bizden öncekiler bu gemiyi batırdılar. Böyle bir dönemde biz işi aldık. Hamdolsun gemi şimdi yükselmeye başladı. Niye rahatsız oluyorsunuz? Gemi artık hız almaya başladı bundan mı rahatsız oluyorsunuz?"