kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Bankalar, küresel krizde yatırım fonu atağına kalktı

KERİM KARAKAYA
03.02.2009
Mevzuat engelini aşan bankalar yatırım fonlarını çeşitlendiriyor. Finansbank banka hisselerine dayalı borsa yatırım fonu, Fortis Bank ise altına dayalı yatırım fonu kurdu..
Küresel kriz, sermaye piyasalarında dengeleri altüst etse de, bankaların yatırım fonu hedefleri değişmedi. Son günlerde yepyeni yatırım fonlarını tanıtan bankalar, harıl harıl yeni fonlar kurmayı planlıyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun son düzenlemeleri ile birlikte mevzuat engellerini aşan bankalar, farklı müşteri profillerine göre yatırım fonlarının çeşitlendiriyor. Finansbank, banka hisselerine dayalı borsa yatırım fonu, Fortis Bank ise altına dayalı ana koruma amaçlı yatırım fonu kurdu.

FİNANSBANK'TAN BİR İLK
Finansbank, İMKB 30 endeksine dayalı borsa yatırım fonunun ardından, banka borsa yatırım fonunu halka arz etmeye hazırlanıyor. Finans Portföy Genel Müdürü Özgür Güneri, borsa yatırım fonlarındaki çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Güneri, "Mevcut borsa yatırım fonlarımızda değişen piyasa koşullarına göre değişim çalışmaları içerisindeyiz. Bir fonumuzu, Türkiye Yüksek Piyasa Değerli Bankalar A Tipi Borsa Yatırım Fonu olarak değiştireceğiz. Fonun baz aldığı endeks Türkiye Büyük piyasa değerli bankalar endeksi olacak ve Dow Jones tarafından hesaplanıp yayınlanacak. Bu fonun içerisinde şu anda 6 hisse senedinin olması öngörülüyor. Bu hisse senetleri Akbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi bankası. Bu fon sayesinde yatırımcılar tek bir işlem yaparak İMKB'nin lokomotifi durumundaki en büyük ve likit banka hisselerine yatırım yapabilecekler" dedi.