kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Kral Abdullah tarafından törenle karşılandı.

Haber turu

03.02.2009
'200 milyar dolarlık projelerde yer alabiliriz'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5.5 milyar dolar olar ticaret hacminin 2010 yılında 10 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi. Gül, beraberinde bakan ve işadamlarıyla birlikte S.Arabistan'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, bu ülkede 2010'a kadar yapılması planlanan altyapı yatırımlarının yaklaşık 200 milyar dolar olduğuna işaret etti. Türk işadamlarının, özellikle müteahhitlerin ilgilenecekleri çok sayıda proje olabileceğini ifade eden Gül, savunma sanayindeki işbirliğine de büyük önem verdiklerini bildirdi.

Kredide faiz indirimi için biraz sabredin

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, kredi musluklarının açılması için güven ortamının oluşması gerektiğini söyledi. İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ve beraberindeki inşaat sanayicileri heyetini kabul eden Yılmaz, "Bankalarımızın, Merkez Bankası'nın yeterli likiditesi var. Güven ortamı oluşursa orta ve uzun vadeli krediler açılır. Biraz daha beklemek lazım" dedi. Yılmaz, teminat mektubu konusunda yüksek karşılıktan yakınan inşaatçılara da BDDK'yi adres gösterdi. Hazal ATEŞ / ANKARA

Çelik: 1 Mayıs işçi bayramı olabilir
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın işçilere has bir bayram günü olarak yeniden değerlendirilebileceğini söyledi. Berlin'de bulunan Faruk Çelik, "Bir çok ülkede 1 Mayıs tatil oluyor. Bu işçilere has bir bayram. Konu bir kez daha değerlendirilir ve o çerçevede ya Emek ve Dayanışma Günü olarak devam eder veya işçilere has bir bayram günü olarak değerlendirilebilir" dedi.

Unakıtan ailesine seçenekler sunuldu
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için yakın zamanda bir ameliyat düşünmediklerini söyledi. Erdener, hastane önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, aileye alternatif seçenekler sunduklarını, bunların içinde ameliyatın da yer aldığını kaydetti. Bu arada, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Unakıtan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ancak görüşemediler.