kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bekçiler de Emniyet mensubu

(CİHAN)
Giriş Saati : 04.02.2009 10:50
Güncelleme : 04.02.2009 19:44
Yeni Haber
İçişleri Bakanlığı, yaptığı düzenleme ile bekçileri emniyet teşkilatının bünyesine kattı. Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları ile Polis Kimlik Kokartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları ile Polis Kimlik Kokartları Yönetmeliğinin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli" tanımı değiştirildi. Yeni tanım "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli: Çarşı ve Mahalle Bekçisi, Polis Memuru, Komiser Yardımcısı, Komiser, Başkomiser, Emniyet Amiri, 4. Sınıf Emniyet Müdürü, 3.Sınıf Emniyet Müdürü, 2.Sınıf Emniyet Müdürü, 1.Sınıf Emniyet Müdürü ve Sınıf Üstü Emniyet Müdürü rütbesindeki personeli" şeklinde oldu.

Bekçiler daha önce yardımcı hizmetler sınıfında görev yapıyordu. Yönetmelik ile 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli' kapsamına çarşı ve mahalle bekçisi de alınmış oldu. Aynı yönetmeliğin 5'inci maddesi de değiştirildi. Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinden Çarşı ve Mahalle Bekçisi dışında kalan personele ve emeklilerine (A) tipi kimlik kartı, Çarşı ve Mahalle Bekçileri ile emeklilerine (B) tipi kimlik kartı ve diğer hizmet sınıflarında görevli personel, sivil savunma uzmanları ile işçi personel ve emeklilerine (C) tipi kimlik kartının verilmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca yönetmeliğe geçici madde eklendi. Geçici üçüncü maddeye göre Yardımcı Hizmetler Sınıfında görevli iken, 5757 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, Devlet Memurları Kanunu ve Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kadroları Emniyet Hizmetleri sınıfına aktarılan Çarşı ve Mahalle Bekçileri ve emeklilerinin kimlik kartları tüm teşkilat personelinin kartlarında yapılacak değişikliğe kadar aynen kullanılmaya devam edilecek.
Ancak, emekliye ayrılma, zayi, kırılma, fotoğraf silinme ve benzeri sebeplerden dolayı değiştirme talebinde bulunan personele verilecek kimlik kartlarında hizmet sınıfı Emniyet Hizmetleri Sınıfı olarak belirtilecek.