kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İçişleri Bakanlığı'ndan sahte polis uyarısı

ANKA
Giriş Saati : 04.02.2009 14:33
Güncelleme : 04.02.2009 19:44
Yeni Haber
Son günlerde sahte polis üniformalarıyla işlenen suçlarda artış yaşanması İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polis üniformalarının yetkisiz kişilerce giyilmemesi, Emniyet Genel Müdürlüğü adına tescil ettirilen polis kıyafet ve işaretlerinin başka kurum ve kuruluşlarca kullanılmaması konusunda Valilikler ve ilgili kurumları uyardı. Atalay, dünyada en çok taklit edilen kıyafetler arasında polis üniformalarının yer aldığını, Türkiye'de de polis üniformalarına ait parçaların serbest piyasada üretilip satışa sunulduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in, polis kıyafeti giyen bazı saldırganların işyerini zorla basıp bir kadını zorla alıkoymaları ve terör örgütünün bazı yol kesme olaylarında yine polis kıyafet ve ekipmanını kullandığı iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Dünyada en çok taklit edilen kıyafetler arasında polis üniformalarının yer aldığını belirten Bakan Atalay, "Ülkemizde de zaman zaman bu tür uygulamalara rastlanılmaktadır. Polis üniformalarına ait parçalar serbest piyasada üretilmekte ve satışa sunulmaktadır." dedi.

VALİLİKLER VE İLGİLİ KURUMLAR UYARILDI

Bakan Atalay, polis üniformalarının yetkisiz kişilerce giyilmemesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü adına tescil ettirilen polis kıyafet ve işaretlerinin başka kurum ve kuruluşlarca kullanılmaması, aksine davrananlar hakkında ise TCK'nın 264'nci maddesinin hükümleri doğrultusunda gerekli yasal işlemlerin yapılması konusunda valilikler ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıldığını bildirdi.

Atalay, Devlet Malzeme Ofisi ve yüklenici firma arasında yapılan sözleşme gereği alınarak geçiş üstünlüğü olan trafik ve genel zabıtaya ait araçlara monte edilen mavi-kırmızı veya mavi ışık veren lambalı cihazların kullanımına ilişkin esasların da Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 141'nci maddesinde detaylı olarak yer aldığını belirtti. Atalay, "Sözü edilen cihazları yetkisiz kullandığı tespit edilen kişiler hakkında Karayolları Trafik Kanunu ile Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre işlem yapılmaktadır" dedi.