kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan'ı Meclis'e gelince uzun bir siyasetçi kuyruğu karşıladı.

'Diplomatik davranmasam başka bir şey yapardım'

Ergun AKSOY
03.02.2009
"Bizde semitizm yok" diyen Erdoğan Musevi vatandaşlarla ilgili "Onların güvenliği ve inancı bizim garantimiz altında" sözü verdi..
İSRAİL Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Davos'ta yaşadığı tartışmayı, "Yarın olsa yine aynısını yaparım" diye savunan Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada "Bir moderatör bir başbakanın omuzuna elini atamaz, bu edepsizliktir. Eğer ben orada diplomatik davranmamış olsaydım daha farklı bir şey yapmam gerekirdi, ama bunu yapmadım" diye konuştu. " "Bu ülkenin tarihinde hiçbir zaman antisemitizm olmamıştır" diyen Erdoğan, Musevi vatandaşlara da şöyle seslendi: "Cemaat onursal başkanı ile telefonla görüştüm. 'Herhangi bir sıkıntı olduğu anda telefonumu arayın, anında görüşürüz' dedim. Onların güvenliği ve inancı bizim garantimiz altında. Bu ülkenin her ferdi, dinine, ırkına, diline bakılmaksızın, birinci sınıf vatandaştır."

MYK KARAR ALDI
Öte yandan, Davos'la ilgili tartışmalar sürerken, muhalefetin "seçim malzemesi" eleştirilerine Başbakan Erdoğan noktayı koydu. Erdoğan'ın talimatı üzerine AK Parti yönetimi 29 Mart seçimlerinde Davos'u seçim malzemesi olarak kullanmama kararı aldı. MYK'nın önceki geceki toplantısında üyeler, Davos sonrası ortaya çıkan tartışmanın sürdürülmesinin Yahudi düşmanlığını körükleyebileceği tehlikesine dikkat çektiler. Erdoğan da üyelerin bu kaygılarına katıldı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Davos'ta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak tepki koyduğunu, seçim kampanyasında bunun kullanılmasını arzu etmediğini kaydetti.