kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gül, "Kral Abdullah'ın Türkiye ziyareti sırasında özel hediyelerle geldiğini biliyoruz" diye başlayan soruyu yarıda keserek "Ne biliyorsunuz? Nereden biliyorsunuz?" dedi.

Musevi vatandaşa mesaj

ANKARA
03.02.2009
Suudi Arabistan'a giderken "Sen, ben neysem Musevi vatandaşlarımız da odur" diyen Gül, 2006'da Hamas'la görüştüğünü hatırlatarak "Türkiye'ye fırsat verilseydi her şey değişirdi" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan yolunda hem içeriyi hem dışarıyı uyardı.

ERDOĞAN: "BİZDE SEMİTİZM YOK"

Türkiye'nin 2006'da Hamas ile görüştüğünü anımsatan Gül, "Fırsat verilseydi, her şey çok başka olurdu" derken, artan anti-semitizm için de, "Sen, ben neysem Musevi vatandaşlarımız da odur" diye konuştu. Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından hava üssünde törenle karşılanan Gül'ün Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı uyarılar şöyle:
* HAMAS: Önemli olan Gazze'deki halkın tercihidir. Türkiye, 2006 yılında bunlar seçimi kazanıp da işin başına geçtikleri gün, bunlarla görüşüp, doğru yolun ne olduğunu, yanlış yollara girilirse nerelere gideceğini açıklıkla konuşmuştur. Bazıları anlamıştır, bazıları ise anlamamıştır. Eğer o zaman fırsat verilmiş olsaydı Türkiye'ye, belki bugün yaşananların hiçbiri yaşanmazdı. Belki Hamas denen grup bugün çok daha farklı bir istikamette olurdu. O zaman o görüşmeyi yapan kişi de bendim ve çok da ümitliydim.
* MUSEVİLER: Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımız sen, ben ne isek onlar da odur. Onlar da milletvekili, cumhurbaşkanı olabilir. Onların da bu ülkede hakkı, hukuku vardır. Dolayısıyla bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan insanların hepsinin hakkı, hukuku birbirine eşittir. Onlara karşı herhangi bir tavır söz konusu olamaz. İsrail ayrıdır, Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımız ayrıdır. İsrail'in Gazze'ye yönelik, Filistin'e yönelik politikaları tenkit edilmiştir. Sayın Başbakan'ın da yaptığı budur ki bunu da açıklamıştır. Bunları kesinlikle birbirinden ayırmak gerekir. Bu konuda yanlış yapanlar olabilir. O yanlış yapanları herkes ikaz eder.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
* FİLİSTİN:
Filistinlilerin birliği ve beraberliği Filistin davası için elzemdir. Filistin iki tane ayrı devlet mi olacak? Bu Filistinliler için de Arap dünyası için de ayıp olan bir şey. Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah ile baş başa görüştükten sonra heyetler arasındaki görüşmelere geçildi. Kraliyet Sarayı'nda yapılan görüşmeler sırasında gençlik, spor ve deniz taşımacılığı alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı.
Haberin fotoğrafları