kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İmam nikâhlı eşe dava vizesi yok

Hüseyin KAÇAR SABAH
03.02.2009
JİTEM tarafından Saddam'a satıldığı iddia edilen Mehmet Kılıç'ın eşinin davada yer almasına, resmi nikâh olmadığı için izin çıkmadı..
Diyarbakır'da aralarında PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın da bulunduğu 11 sanıklı JİTEM davasına devam edildi. Davada 2 tutuksuz sanık savunma yaptı. Davanın dünkü duruşmasında müdahil avukat Tahir Elçi, Ergenekon operasyonunda tutuklan emekli albay Arif Doğan'ın JİTEM davasında da yargılanmasını ve JİTEM elemanlarınca 100 bin dolar karşılığında Saddam yönetimine teslim edilen Zaho Peşmerge Komutanı Mehmet Kılıç'ın eşi Safiye Kılıç'ın davaya katılmasını talep etti. Elçi, JİTEM dava dosyasında dönemin Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürü Hanefi Avcı'nın açıklamalarının yer aldığı Susurluk raporunun mevcut olduğunu belirterek, "Avcı'nın beyanlarında JİTEM ile ilgili ifadeler yer alıyor. Kendisi şu anda Edirne Emniyet Müdürlüğü görevindedir. Bugüne kadar JİTEM ile ilgili tanıklığına başvurulmamıştır. Özellikle itirafçılar ve jandarma görevlileri hakkındaki ilişkiler konusunda dinlenmesini talep ediyoruz" dedi.

AYGAN İÇİN BAŞVURU
Mahkeme, Ergenekon davası iddianamesinin suretinin gönderilmesi için Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na tekrar yazı yazılmasına karar verdi. Mehmet Kılıç'ın eşi Safiye Kılıç'ın davaya katılma talebi ise imam nikâhlı olması nedeniyle reddedildi. Abdülkadir Aygan ile ilgili Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne sorulmasına karar verildi.