kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Susurluk’ta 3 Kasım 1996’da meydana gelen kazada Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us öldü, Sedat Bucak yaralandı.

Ergenekon'da Susurluk itirafı

Veli SARIBOĞA - SABAH
02.02.2009
12 yıldır esrarını koruyan Çatlı'nın kayıp çantası Sami Hoştan'da çıktı. Ergenekon duruşmasında konuşan Hoştan "İçi boş" dedi..
Ergenekon davasının tutuklu sanığı, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan, Susurluk kazasının ardından kaybolan Abdullah Çatlı'nın sır çantasının kendisinde olduğunu açıkladı. Ergenekon davasının dünkü duruşmasında Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'un Susurluk'la ilgili konuşması üzerine Sami Hoştan söz alarak Susurluk kazası sonrasında kaybolduğu iddia edilen Abdullah Çatlı'nın çantasıyla ilgili "O efsane çanta bende" dedi. Hoştan, Serhan Bolluk'un Susurluk'tan çok söz ettiğini kaydederek, "Tarihe not düşülmesi için doğruların ortaya çıkması için burada birkaç şey söylüyorum; Susurluk kazasındaki Mercedes'teki çantanın Drej Ali'de olduğu söylendi. Ancak çantayı ben aldım. İçinde bilgi ve belge yoktu" diye konuştu.

'SUSURLUK ÇÖZÜLÜR'
Hoştan, Çatlı'nın cenazesini alan ve defneden kişinin kendisi olduğunu anlatarak, eşyayı alıp ailesine de teslim ettiğini ifade etti. Hoştan, "Çanta bende. Karar günü size teslim edeceğim'' dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, "Çanta boş mu?'' sorusuna "Boş'' diye cevap veren Hoştan, içinden Çatlı'nın kızına ait bir kolye, arabasının satılmasından elde ettiği 26 bin Mark çıktığını savundu. Hoştan çantadan çıkanları Çatlı'nın eşine teslim ettiğini söyledi. Haluk Kırcı ise 1996'daki ifadesinde çantada Mikro Uzi marka silah, telefon fihristi ve günlük benzeri bir defter olduğunu söylemiş ve "Çanta bulunursa Susurluk çözülür" demişti. Sedat Bucak'ın koruması Ercan Ersoy ise çantayı Bucak'ın özel şoförü Gani Kızılkaya'nın kazadan sonra sakladığını anlatmıştı. Bucak'ın bazı belgeleri sakladığı öne sürülmüştü. Geçtiğimiz cuma günü yapılan duruşmada İP'li Hikmet Çiçek'in, Cem Ersever'in arşivi ve Abdullah Çatlı'nın kayıp olduğu iddia edilen çantası için "hurafe" değerlendirmesinden sonra dün de İP'li Serhan Bolluk'un "Bildiğimiz kadarıyla Veli Küçük'ün Susurluk ile bir ilgisi yok" açıklaması dikkat çekti.