kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Adanalı bir ailenin İstanbul'u mesken tutan üç kızını canlandıran genç oyuncular, aralarındaki uyumu ekrana da yansıtıyor.

Yaptığımız iş yüzümüzü güldürüyor!

ÖZLEM AVCI
02.02.2009
Şebnem Bozoklu, Ezgi Mola ve Funda Eryiğit, 'Canım Ailem'in kadrosunda olmaktan çok memnun: Reyting canavarına yenik düşen işler artıyor ama bizim dizi herkesin yüzünü güldürüyor..
Ezgi Mola (Feride)
1983 doğumlu Ezgi Mola, bugüne dek pek çok dizide yer aldı. 'Hayatımın Kadınısın', 'Hokkabaz' ve 'Organize İşler' filmlerinde oynadı. Uğur Yücel'le Türkan Şoray'ın başrol oynadığı 'Hayatımın Kadınısın' filmi ile ödül kazandı.

Şebnem Bozoklu (Meliha)
'Canım Ailem'in sıcakkanlı 'Meliha'sı Şebnem Bozoklu, 1979 doğumlu. Uzun süre TRT'de görev yapan, canlı yayın programlar sunan oyuncu; bu sezon DOT Tiyatrosu'nda da sahneye çıkıyor.

Funda Eryiğit (Seyhan)
''Canım Ailem'de 'Ali' ile nişanlısı 'Halim' arasında kalan 'Seyhan' karakterini canlandıran Funda Eryiğit, İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi...

atv'nin sevilen dizisi 'Canım Ailem'de üç kız kardeşi canlandıran Şebnem Bozoklu, Ezgi Mola ve Funda Eryiğit; "Uğur Yücel gibi bir ustayla oynamak gerçekten çok konforlu. Dizimiz hem yapımcının hem de bizim yüzümüzü güldürdü" dedi. Dizide birbirlerine çok bağlı Adanalı kardeşler ama gerçekte de iyi anlaşıyorlar. Güzel üçlü 'Canım Ailem'in hayatlarındaki yerini anlattı...

DENEME ÇEKİMİ YAPTIK
* 'Canım Ailem'de oynamanız için ilk teklif nasıl geldi?
Şebnem Bozoklu: Menajerim projeden bahsetti... 'Uğur Yücel'in karşısında oynayacak birini arıyoruz, fakat senden yaklaşık 15 yaş büyük bir kadını canlandıracaksın' dedi. Bir sahne çalıştım sonra Erol Avcı ve Uğur Yücel'le görüştüm. Saç ve biraz makyajla 'Meliha' karakteri ortaya çıktı...

Funda Eryiğit: Teklif hiç beklemediğim bir anda geldi aslında. Bir gün yapımcı firmadan aradılar ve birkaç saat içinde gelip gelemeyeceğimi sordular. Daha önce başka bir iş için yaptığım deneme çekimini izlemişler. Genel Koordinatör Güzide Hanım'la konuştum. Ertesi gün tekrar çağrıldım. Bu kez bir deneme çekimi yaptık. Uğur Yücel ve Erol Avcı'yla konuşurken, ne olup bittiğini hâlâ tam anlayamamıştım. Her şey çok hızlı ilerliyordu. Üçüncü gün diziye dahil oldum.

Ezgi Mola: Erol Avcı, yeni bir projeye başlanacağını belirtti. Zaten Uğur Abi ile daha önce de 'Hayatımın Kadınısın' filminde çalışmıştık. Güvendiğim bir yapım şirketi olduğu için TMC ile anlaştık.

UĞUR YÜCEL'İ ÖRNEK ALIRIM
* Türk Sineması'nın usta oyuncularından Uğur Yücel'le karşılıklı oynamak, aynı sette bulunmak nasıl bir duygu?
Ş.B.: Uğur Bey bu ülkede en beğendiğim oyuncudur. Şener Şen de öyle... İkisi de örnek aldığım isimlerdir. Uğur Yücel'le karşılıklı oynamak çok konforludur..

* 'Canım Ailem' ile şöhret oldunuz... Sokaktaki insanların tepkileri, binlerce kişi tarafından tanınmak nasıl bir şey?
Ş.B.: 'Meliha' karakterini çok sevdi insanlar. Sokakta duyduklarım çok güzel ve beni çok iyi hissettiren şeyler... Tiyatro nedeniyle zaten küçük bir kitle beni tanıyordu, televizyon sayesinde bu biraz genişledi. Şöhret olmak beni rahatsız etmiyor.

'NE KADAR GENÇSİN' DİYORLAR
* Sokaktan gelen ilk tepki ne oluyor?
Ş.B.: İlk tepkileri 'Sen ne kadar gençmişsin' oluyor! Hep bunu duyuyorum. En çok buna şaşırıyorlar. Dizide, 20 yaş büyük gösteriyorum. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü karakterin inandırıcılığını gösteriyor.

* Ünlü olunca hayattan kopma gibi bir durum olduğu söylenir. Buna inanıyor musunuz?
Ş.B.: Buna hiç inanmıyorum. Bir kısım insan böyle yaşamayı tercih edebilir. Bu kişisel bir şeydir. Böyle huzurlu ve mutlu hissediyorlardır. Benim tercihim her zaman hayatın içinde olmaktır. Zaten başka türlü oyuncu olunmaz. Bizim oynayacağımız karakterler, sokaktan geçen insanlardır. Hayattan çözüldüğün anda, oyunculuktan da çözülürsün. Ben buna inanıyorum.

* Önümüzdeki günlerde neler yapmak istersiniz, hedefleriniz nelerdir?
Ş.B.: Benim için en önemli şey iyi bir oyuncu olabilmek. İnsanlar bu rolümü beğendiler. Ama ben başarımın uzun bir sürece yayılmasını istiyorum. Birçok farklı karakteri oynayacağım; oyuncu olarak hedefim bu. İyi ve kaliteli, gerçek bir oyuncu olmak istiyorum. Bu işte samimiyet çok önemli... Hayattan uzak görünmeyen bir oyuncu olmalıyım.

F.E.: Öyle çok büyük hedeflerim yok. Yaptığım işten keyif almak istiyorum.

* Oyunculukta sınırlarınız var mı?
F.E.:
Bu çizgi ve sınır meselesi biraz yavanlaştırılmaya başlandı gibi geliyor. Nihayetinde oynadıkça sınırlarımın farkına varıyorum, baştan çizgi belirleyemem. 'Şunu çok iyi yaparım' deyip çuvallarsam ne olacak? Ya da tersine 'Asla yapamam' dediğim şeyi iyi kıvırırsam? Becerilerim, tecrübelerim ve tercihlerim çizgileri kendiliğinden çizer zaten. Bununla ilgili peşin konuşamam. Yaşadıkça anlayacağım...