kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Moderatör hatalı"

CİHAN
Giriş Saati : 30.01.2009 16:50
Güncelleme : 30.01.2009 21:38
Yeni Haber
Davos'taki Gazze panelinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesiyle sonuçlanan gelişmeler Romanya medyasında son dakika haberi olarak duyruldu. Haberlerde, moderatörün Erdoğan'a söz hakkı vermemesi olayın başlıca sebebi olarak zikredilirken, Erdoğan'ın İstanbul'da kahraman gibi karşılandığına dikkat çekildi.

Başbakan Erdoğan'ın terk ettiği Davos'taki Gazze panelindeki gelişmeleri haber ajansları hızla abonelerine geçti. Romen ajansların haberlerini daha çok BBC, Reuters ve AFP gibi batılı ajanslara dayandırdığı görüldü.

Frontnews haber sitesi, Erdoğan'ın "İnsan öldürmeyi siz daha iyi bilirsiniz" suçlamasını başlığa taşıdığı haberinde, Başbakan Erdoğan'ın salonu terk edişini kısaca hikaye etti. Haberde, moderatörün Türk başbakanın konuşmasını engellemek istemesiyle olayın patlak verdiğine vurgu yapıldı.

Bazı haber siteleri ise, Davos'taki krizden ziyade Başbakan Erdoğan'ın yurda dönüşünde kalabalık bir grup tarafından karşılanmasına odaklandı. Hotnews haber sitesi, BBC kaynaklı haberinde Erdoğan'ın kahraman gibi karşılandığına vurgu yaparken, Amos News, Erdoğan'ın 'yaşasınlarla' karşılandığını yazdı.

Haber televizyonları da, Erdoğan'ın salondan ayrılmasıyla sonuçlanan diyalogları Romenceye tercüme ederek yayınladı. Pro TV, olayı "Davos'ta Gazze kıvılcımı" başlığıyla sunarken, Antena 3 televizyonunun yorumu "İsrail-Türkiye söz düellosu" şeklinde oldu.

Davos'taki moderatör skandalı, gazetelerin internet sitelerine de son dakika olarak düştü. Ülkenin en köklü gazetelerinden Romania Libera "skandal" olarak ifade ettiği gelişmelerin sonuna Peres'in özür dilediği ayrıntısını ekledi. Erdoğan'ın ayrılışını "Hiddetle toplantıyı terk etti" başlığıyla veren Adevarul, başmüsebbib olarak moderatörü gösterdi.

Cotidianul ise, "Türk-İsrail kavgası" başlığıyla duyurduğu haberde Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'a dönüşünde "kahraman" gibi karşılandığına vurgu yaptı.