kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Clinton mahkemelik oldu

Giriş Saati : 30.01.2009 09:50
Güncelleme : 30.01.2009 21:38
Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığında görevli diplomat Ravid Rodearmel, Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı olarak atanmasının anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Avukatlar Derneği Judicial Watch, şikayet dilekçesinde David Rodearmel'in, ''Anayasal olarak Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı olarak görev yapamayacağını, çünkü Senatörlük yaptığı dönemde Senatonun dönemin Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a bir maaş zammı yapılmasını kabul ettiğini'' belirttiğini kaydetti.

Amerikan anayasasının birinci maddesinin altıncı bendi, ''bir kongre üyesinin kendi görev döneminde maaş zammı yapılan bir göreve gelmesini'' yasaklıyor.

Rodearmel, Washington'daki mahkemeye sunduğu dilekçesinde, ''Yaklaşık bir asırdır bütün hükümetler anayasanın bu maddesini bertaraf edebilmek için çeşitli manevralar yapmıştır. Bu dava dilekçesiyle bu sorunu nihai olarak çözmeyi ve anayasada belirtilen maddeye uyulmasını sağlamayı hedefliyorum'' dedi.

Söz konusu maaş zammı meselesi, yeni Başkan Barack Obama, Clinton'ı Dışişleri Bakanlığına seçeceğini ilan ettiğinde de tartışılmış, bu sorunu halletmek için Clinton'ın maaşının Rice'ın maaşından 4 bin 700 dolar aşağı çekilmesi yoluna gidilmişti.

Rodearmel, girişiminin siyasi içerikli olmadığını, bununla birlikte anayasada yer alan maddeleri değiştirmek gerekiyorsa bunun yine anayasa çerçevesinde yapılması gerektiğini kaydetti.