kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevgili Mahmud...

30.01.2009
İran-ABD ilişkilerinde 30 yıl sonra yeni dönem açılıyor... Guardian gazetesi, Başkan Obama'nın İran lideri Ahmedinecad'a "Ülkenizde rejim değişikliği istemiyoruz" mesajı veren bir mektup göndermeye hazırlandığını yazdı..
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad bugüne kadar aralarında eski ABD Başkanı George W. Bush ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de olduğu birçok dünya liderine mektup gönderdi. Son olarak da yeni ABD Başkanı Barack Obama'ya bir tebrik mektubu yazdı. Ancak bugüne kadar hiçbir mektubuna karşılık alamadı. Ahmedinecad'ı "kaale alarak" yanıt veren ilk lider, ABD'nin yeni başkanı Obama olacak... İngiliz Guardian gazetesi, Obama ekibinin İran yönetimine "sembolik bir jest" niteliği taşıyan mektup göndereceğini yazdı.

3 TASLAK HAZIRLANDI
ABD'nin İran'daki rejimi devirmek gibi bir niyeti olmadığı belirtilecek mektupta asıl amacın yüz yüze görüşmelere imkân sağlamak olduğu kaydedilecek. Diplomatlar, mektubun Bush yönetiminin İran'a yönelik tutumun yumuşatılmasını amaçlayan bir jest olarak algılanması gerektiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı 3 taslak mektup hazırladığını yazan gazete, ABD yönetiminin "İran'daki rejimin yaklaşımında değişiklik peşinde olduğunu" savundu. Mektuplar Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından inceleniyor. Ahmedinecad, Obama'nın 4 Kasım'da başkan seçilmesini uzun bir mektupla kutlamıştı. İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki de, ABD'nin bölgedeki politikalarını ve uygulamalarını değiştirmesi halinde Obama yönetimiyle işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Davos'ta konuşan Muttaki, ABD Başkanı'nın değişim söylemini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Haberin fotoğrafları