kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yunanlı muhabir Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren krizin 13. yıldönümünde provokasyon amacıyla kayalığa çıktı.

Kardak provokatörü botları görünce kaçtı

Stelyo BERBERAKİS / ATİNA
30.01.2009
Bayrakla kayalığa çıkan gazeteci, iki ülkenin botları yaklaşınca döndü..
Türkiye ile Yunanistan'ı 1996 yılında savaşın eşiğine dek getiren Kardak kayalıkları krizinin 13. yıldönümünde bu kez bir Yunan gazeteci provokasyon eylemine teşebbüs etti. Yunanistan'da yayınlanan haftalık radikal sağcı "SFİNA" gazetesinin sahibi Spyros Karacaferis'ten aldığı talimat üzerine Kardak kayalıklarına bir anlığına çıkan muhabir Yorgos Hristodoulou, elindeki Yunan bayrağını sallayarak beraberinde getirdiği fotoğrafçısına poz verdi. Ancak uzaktan kayalıklara yaklaşan Türk ve Yunan hücumbotlarını görünce alel acele kayalıkları terk etti.

YUNAN MEDYASI DA TEPKİ GÖSTERDİ
Buna karşın "takoz" anlamına gelen "SFİNA" gazetesinin manşetinden duyurulan gazetecinin provokatif eylemi, "Türk-Yunan ilişkilerinde yangına körükle gitmek" şeklinde değerlendiren Yunan haber siteleri tarafından sert bir biçimde eleştirildi. Haber siteleri eylemi provokatif ve düşüncesiz olarak nitelediler. Bu eleştiriler üzerine aynı zamanda Yunanistan'ın radikal milliyetçi L.A.O.S partisi başkanı Yorgos Karacaferis'in öz kardeşi de olan gazetenin sahibi Spyros Karacaferis "Yunan hükümeti bu kayalıkların Yunanistan'a ait olduğunu söylediğine göre Yunan bayrağını niçin dikmeyelim ki?" biçiminde konuştu.