kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze'de Erdoğan'a destek mitingi

CİHAN
Giriş Saati : 30.01.2009 14:20
Güncelleme : 30.01.2009 21:38
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve oturumun moderatörüne karşı gösterdiği tavra Gazze'den büyük bir destek geldi.

Cuma namazından sonra Filistin Meydanı'ndan toplanmaya başlayan binlerce Gazzeli Ömer Muhtar Caddesi'nde geçerek eski meclis binasına ulaştı. İsrail saldırılarından sonra kullanılamaz hale gelen binanın bahçesinde toplanan 20 bin kişi Erdoğan ve Türkiye lehine sloganlar attı.

Yol boyunca halka birlikte yürüyen Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, Cihan'a yaptığı açıklamada Erdoğan'ın yaptığı hareketten dolayı ona teşekkür etmek istediklerini, bugünkü mitinge de bu amaçla katıldıklarını söyledi. Barhum Türk hükümetiyle Hamas arasındaki bütün anlaşmalara sadık kalacaklarını da ifade etti.

Mitingde Filistinli liderlerin yanı sıra Türkiye'den İHH Derneği Genel Başkanı Bülent Yıldırım da konuştu. Yıldırım'ın "Sıra ambargonun kaldırılmasına geldi" sözleri gösteriye katılanlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Yıldırım gösteri sonrası açıklamasında Gazze'de çok faklı bir atmosferin olduğunu söyledi. Yıldırım Filistinlilerin kalbinde Türkiye haritası, Türklerin kalbinde de Filistin haritası olduğunu belirtti. Yıldırım ayrıca Erdoğan'a Gazze'de 3. Abdülhamid gözüyle bakıldığını da ilave etti.

Eid El Agha isimli bir Filistinli de Erdoğan'a yaptığı hareketinden dolayı teşekkür etti. El Agha "Erdoğan'ın bütün dünyaya Filistin sorununun sadece Araplar'ı ilgilendiren bir konu olmadığını gösterdi." dedi. El Agha Türk halkının ve hükümetinin kendileri için çok şey yaptığını hatırlatarak bunu gurur verici olduğunu dile getirdi.