kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Avam Kamarası Milletvekili'nin Başbakan Erdoğan'a mektubu

Giriş Saati : 28.01.2009 11:51
Güncelleme : 28.01.2009 23:54
Yeni Haber
Gazze'deki Hristiyanların ibadet hürriyetlerine getirilen kısıtlamalar konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazan Avam Kamarası'nın Kuzey İrlandalı milletvekili Eddie McGrady, "Kutsal topraklardaki hıristiyanların ibadet hürriyetlerine getirilen kısıtlamalar konusunda" destek aradığını, bu çerçevede "İsrail nezdinde etkili olabilecek dünya liderlerine mektupla başvuruda bulunduğunu" söyledi.

A.A'nın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Sosyal Demokrat İşçi Partisi (SDLP) milletvekili McGrady, kutsal topraklardaki hıristiyanların durumlarındaki bozulmayla, bölgedeki hıristiyanların hareket özgürlükleri ve ibadet etme haklarına İsrail makamları tarafından getirilen kısıtlamaları, İsrail nezdinde etkili olabileceğine inandığı dünya liderlerininin dikkatine sunmak istediğini belirtti. Bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bir mektup yazdığını bildirdi.

Bu konuda etkili olabilecek dünya liderlerine mektupla yaptığı başvurulara olumlu yanıt alacağına ve bu liderlerin kutsal topraklarda yaşayan hıristiyanların ibadet özgürlüklerinin sağlanması için çaba harcayacaklarına inandığını da vurgulayan McGrady, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu dünya liderlerinin İsrail makamlarının dikkatini uygun biçimde soruna çekeceklerinden kuşkusu bulunmadığını ifade etti.

SDLP milletvekili Eddie McGrady, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta kutsal topraklardaki hıristiyanlar için yardım talebinde bulunmuş, "Size bu mektubu yazmamın sebebi, kutsal topraklardaki Hıristiyanlara yönelik kabul edilemez muameleye ve ibadet haklarına, hareket serbestilerine yönelik olarak İsrail makamlarınca getirilen kısıtlamalara dikkatinizi çekmektir" demişti.

McGrady'nin mektubunda ayrıca şu ifadelere yer verilmişti:

"Bu aslında yeni bir durum değildir. Ancak, karşılaşılan zorlukların son bir örneği 23 Kasım 2008 tarihinde yaşanmıştır. Papa'nın İsrail'deki Elçisi Başpiskopos Antonio Franco'nun ayin gerçekleştirmek üzere ve gerek İsrail Dışişleri Bakanlığı gerek Ordu Komutanlığı ile evvelce koordine edildiği şekilde Gazze'ye girmesi anılan tarihte İsrail makamlarınca engellenmiştir. Bunun bir neticesi olarak kutsal günün öncesine gelen son Pazar ayini yapılamamıştır. Başpiskopos Franco bölgeye giremediği gibi, oradaki kilisenin 8 yıldır görev yapan Papazı Manual Muassalam da bir hafta öncesinde Batı Şeria'da bulunan ailesini ziyaret amacıyla Gazze'den ayrılmış bulunduğu cihetle dini hizmet verilememiştir.
Sizden ricam günlük hadise haline gelmiş bulunan bu ve benzeri olayları araştırmaları konusunda yetkililerinizi talimatlandırmanız ve hükümetinizin kutsal topraklardaki Hristiyanların ibadet hakkı ve hareket serbestilerinin desteklenmesi yönünde tutum almasıdır."

SDLP, Kuzey İrlanda'daki Katolikleri temsil eden iki büyük partiden biri.