kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"AB dönem başkanı Siyonist bir prens"

CİHAN
Giriş Saati : 28.01.2009 09:07
Güncelleme : 28.01.2009 23:54
Yeni Haber
İsrail gazetesi Haaretz, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Karel Schwarzenberg'in "gerçek bir İsrail dostu ve Siyonist bir prens olduğunu" yazdı.

Yaklaşık bir aydır AB gündemini belirleyen kişi olan Schwarzenberg'in İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği 'Dökme Kurşun' operasyonunu savunduğunu yazan gazete, Avrupa'da saldırıların savaş suçu teşkil edip etmediği yönünde araştırmalar yapılması öngören çağrılara da engel olduğunu belirtiyor.

İsrail'de 71 yaşındaki Schwarzenberg'in gerçek bir dost ve Siyonist bir prens olduğunun dile getirildiğini öne süren gazete, Çek bakanın verdiği özel röportajda da hayatında Yahudilerin çok özel bir yere sahip olduklarını söylediğini de vurguluyor.

Haaretz gazetesine göre, Schwarzenberg, Çeklerin ilk cumhurbaşkanı Tomas Masaryk ve son liderlerinden Vaclav Havel'in İsrail'e karşı çok sıcak olduklarını belirtirken, İsrail'in bağımsız bir devlet kurması için silah yardımı yaptıklarını da ifade ediyor.

Schwarzenberg, 1948 Ocak'ında bir İsrail heyetinin ülkelerine gelerek kendilerine ait bir evi kiraladıklarını, bu şekilde İsrail'in Çekoslovakya'daki ilk elçiliklerinin kendi evlerinden biri olduğunu, İsrail bağımsızlığını kazandığında ise ülkelerinde Davut Yıldızı'nı dalgalandıran ilk kişi olduğunu belirtiyor.

Gazeteye göre Schwarzenberg, Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde Gazze ile ilgili yapılan toplantıdan sonra Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya liderlerinin yanı sıra Çek Cumhuriyeti Başbakanı'nın İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile akşam yemeğinde bir araya gelmelerinin de mimarı olarak hatırlatılıyor.

Fransız gazetesi Le Monde, giyimi, inançları, sigara içişi, bıyıkları ve kadınların elini öpmesiyle karakterize ettiği Schwarzenberg'in Avusturya-Macaristan kraliyet ailesinden gelen bir prens olduğunu öne sürmüştü.