kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Verginizi internetten ödeyin

Giriş Saati : 28.01.2009 14:54
Güncelleme : 28.01.2009 21:44
Yeni Haber
Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi, Motorlu Taşıt Vergisi ve trafik cezalarının internetten de ödenebilmesine olanak sağlıyor.

Motorlu Taşıt Vergisi'nin bu yıl ilk taksidini yatıracaklar, bankalar ve vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Vergisini yatıracak olan araç sahiplerine kolaylık sağlamak için internet ortamından da kredi kartıyla motorlu taşıt vergisi yatırma imkanı sunuldu. Bu hizmetten habersiz olanlar olanlar kuyruklarda uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nin hizmeti olan internetten kredi kartıyla vergilerini yatıracak olanlar, kimlik numaralarını, araçlarının plakası ve tescil tarihini girmeleriyle, ödeyecekleri vergi miktarını öğrenebiliyorlar. İnternet ortamında aynı yöntem kullanılarak trafik cezaları, geçmişe yönelik vergi borçlarını da öğrenebilen araç sahipleri, yine bu borçlarını kredi kartıyla yatırma imkanına sahipler.

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Motorlu Taşıt Vergisi ödemeleri nedeniyle vatandaşların bankalar ve vergi dairelerine akın ettiğini belirtti. 31 Ocak tarihinde sona erecek olan Motorlu Taşıt Vergisi ödemelerinin 2 gün daha uzatıldığını anlatan Niyazi Özkök, "2 Şubat 2009 tarihinde sona erecek olan Motorlu Taşıt Vergilerinin tahsilatı için 31 Ocak Cumartesi ve 1 Şubat Pazar günü vergi dairemizde mesai yapılacak. Ödeme yapacak olan vatandaşlarımız tatil gününde de bu hizmetten yararlanabilecekler" dedi. Özkök, araç sahiplerinin ödeyecekleri motorlu taşıt vergilerini, sadece banka ve vergi dairelerinden değil kredi kartı ile internet ortamından da yatırabileceklerini açıkladı. Uzun kuyruklarda bekleyerek zaman kaybına uğranmamasını isteyen Özkök, şu bilgileri verdi:

"İnternet ortamından kredi kartıyla verginizi ödeyebilirsiniz. Bunun için vergi dairemizin girişine bilgisayar koyarak vatandaşlarımızın internet ortamından ödeme yapmalarını sağladık. Bunun yanında, bilgisayarı ve internet bağlantısı bulunan herkes, bu vergi ödemelerini istedikleri yerden de yapabilirler. Genel de bu hizmetten haberdar olmadıklarını belirten insanlarımızın, 'https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp' adresine girerek buradan da ödeme yapabilirler."

Özkök, aynı siteden araç sahiplerinin geçmişe ait vergi borçlarını öğrenebilecekleri gibi trafik cezalarını da görme imkanları olduğunun altını çizdi. İnternet ortamından kredi kartıyla da bu borçlarını yatırma imkanları bulunduğunu ifade eden Özkök, bir hafta içerisinde yatırılan trafik cezalarında uygulanan indirimin internet ortamında da sağlandığına dikkat çekti.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın İnternet Vergi Dairesi sitesine girdikten sonra, araç plakası, araç sahibinin vergi ya da kimlik numarasından herhangi birisini, aracın ruhsatındaki tescil tarihi girilmesi gerekiyor. Bu bilgiler girildiğinde, araca ait 2009 Motorlu Taşıt Vergisi miktarı, geçmişe ait varsa vergi borç miktarı, varsa trafik cezaları anında gösteriliyor. İsteyenler, geçmişe ait vergi borçları ile trafik ceza borçlarını yine kredi kartı imkanıyla ödeyebiliyorlar.

(CİHAN)