kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Sanırım Sarkisyan'la görüşeceğiz"

AA
Giriş Saati : 28.01.2009 16:19
Güncelleme : 28.01.2009 20:15
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomi Forumu Yıllık Toplantıları'na katılmak üzere Davos'a geldi.

Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ilk olarak Zürih'e, buradan da helikopterle Davos'a geçti.

Konaklayacağı Belvedere Oteli'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, iki günü dolu dolu geçireceklerini, ikili görüşmelerde bulunacaklarını, yarın da çeşitli panellere katılacağını söyledi.

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile görüşüp görüşmeyecekleri sorusu üzerine Erdoğan, ''Sanıyorum görüşeceğiz'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve bazı milletvekilleri de İsviçre'ye geldi.

''SORUNSUZ GÖRÜŞME OLMAZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile bu akşam görüşeceğini söyledi.

Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu için geldiği Davos'ta Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende ile yaptığı görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, IMF ile yürütülen görüşmelere ilişikin bir soru üzerine, ''Sorunsuz görüşme olmaz. Sorunla başlar, sorunsuz biter'' dedi.

Erdoğan, IMF Başkan Yardımcısı Lipsky ile görüşmenin bu akşam gerçekleşeceğini de bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Hollanda ve Polonya başbakanları ile ikili ilişkileri değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek, ''Ağırlıklı olarak gerek AB süreci gerekse Nabucco Projesi'yle alakalı konuları ele aldık ve Türkiye olarak bu konuda yapabileceğimiz destekler neler olabilir diye kendileriyle paylaştık'' dedi.

Başbakan Erdoğan, yabancı medya mensuplarıyla da görüştüklerini ifade ederek, ''Medya ile görüşmelerimizde sizler ne gibi sorular bizlere yöneltiyorsanız onlar da farklı sorular yöneltmiyor. Aynı soruları yöneltiyor. Onlara da sizlerin yabancı olmadığı cevapları verdik'' diye konuştu.

Nabucco Projesi ile ilgili olarak da Erdoğan, ''2009 yılı içinde Nabucco ile ilgili zannediyorum önemli bir adım atılır. Şimdi Budapeşte toplantısı yapıldı. Budapeşte toplantısının neticelerini Sayın Bakanım henüz bana ulaştırmış değil. Daha yeni o toplantı bitti. Neticelerini herhalde döndükten sonra bir araya gelerek değerlendireceğiz'' dedi.

Erdoğan, ''Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüşmelerinde enerji konusunun gündeme gelip gelmeyeceğine'' yönelik bir soruya ''Gündeme gelir tabii'' karşılığını verdi.