kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Müslüman kardeşlerimizin sesini duymak zorundayız"

CİHAN
Giriş Saati : 28.01.2009 14:12
Güncelleme : 28.01.2009 23:54
Yeni Haber
Rus Kommersant gazetesi, Rusya Ortodoks Kilisesi'nin yeni Patriği Kirill'in daha önce yaptığı konuşmalarından ilginç bir derleme yaptı. İslam dünyası ile ilişkilerin geliştirilmesini isteyen Kirill, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in de çok inançlı bir insan olduğunu dile getiriyor.

15 Ağustos 2007 yılında Rus haber ajansı Ria Novosti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Patriği Kirill, İslam dünyasıyla ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduğunu belirtmişti. Kirill, "Biz Müslüman kardeşlerimizin sesini duymak zorundayız. Aksi durumda çağdaş İslam'ı anlayamayız. Diğer inançlarla tanışmamız bizim kendi görüşümüzün değişeceği anlamına gelmemeli." dedi.

PUTİN ÇOK İNANÇLI BİR İNSAN

20 Mayıs 2007 yılında ise Rus NTV televizyonuna özel konuşan Kirill, dönemin Devlet Başkanı ve şimdiki Başbakan Vladimir Putin'in çok inançlı bir insan olduğunu ifade etmişti. Kirill, "Vladimir Putin'in inançlı insan olduğuna sadece inanmıyorum, ben bunu hissediyorum. Putin'in geçmişte KGB subayı olmasına gelince, herkes kendi hayat yolunu kendisi tercih ediyor." diye konuşmuştu.

"SAYIN MEDVEDEV TANRI BU ZOR ZAMANDA YARDIMCINIZ OLSUN!"

7 Ocak 2009 tarihinde Noel ayininde Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'e hayır duada bulunan Kirill, "Sayın Dmitri Medvedev bu zor zamanda Tanrı yardımcınız olsun! Biliyorsunuz halk sizi destekliyor. Bu da bizim yüz yüze karşılaşacağımız tüm belalara karşı yiğitçe mücadele etmemiz için tam bir güven sağlıyor." şeklinde konuşmuştu.
Rus Patriği Kirill, 28 Kasım 2005 yılında dönemin ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a yazdığı mektupta, Rusya Ortodoks Kilisesi'nin devletten tamamen ayrı olduğunu vurgulamıştı. Kirill, "Rusya Ortodoks Kilisesi devletten tamamen ayrı bir kurum. Bizim papazlar devlet makamlarında, siyasi parti ve harekatlarda görev alamazlar." demişti.