kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Topbaş'dan Kılıçdaroğlu'na şehir rehberi

Giriş Saati : 27.01.2009 15:33
Güncelleme : 27.01.2009 19:45
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'u bilmediğini söyleyerek, "İsterse kendisine şehir rehberi hediye edebilirim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmalarına Üsküdar'dan başladı. Topbaş ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Mustafa Kara, Yavuztürk Niyazi Sayın Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada 5 yıllık icraatlarını anlatan Başkan Topbaş, Yavuztürk Mahallesi sakinlerinden yeni dönemde de oy istedi. Topbaş, 5 yılda İstanbul'a toplam 25 milyar liralık yatırım yaptıklarını, bu yatırımlarda ulaşımın payının 12 milyar lira olduğuna değindi. Topbaş, ihalesini tamamlama aşamasına geldikleri Ümraniye-Tepeüstü-Alemdağ metro hattını için Avrupa Yatırım Bankası'ndan 700 milyon Euro'luk kredi aldıkları müjdesini verdi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını da eleştiren Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul'un elektronik şehir rehberini yapacağız" sözlerini iğneledi. Topbaş, "Sayın Kılıçdaroğlu önce İstanbul'u öğrenecek. Şehir Rehberi verebiliriz. İstanbul'a çok gelişmiş bir elektronik rehber yapacağız diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok gelişmiş elektronik şehir rehberinden haberi yok." diye konuştu.
Konuşmasında CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak bursların iptal edilmesine sebep olduğunu hatırlatan Topbaş, Anayasa Mahkemesi kararından sonra CHP'nin kendilerini itham ettiğini belirtti. Topbaş, "Bursları Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirmelerine rağmen zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar. Bazıları da bu yanlışa destek veriyor. CHP olarak önce bursları kesilen öğrencilerden çıkın özür dileyin." diye konuştu.

"CHP HALA TEK PARİTLİ DÖNEMDE KALMIŞ"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "Biz Belediye Başkanımız, Meclis Başkanımız ve Genel Sekreterimizi atadık" sözlerini hatırlatan Topbaş, "Bu tek partili dönemden kalmış bir uygulamadır. Meclis Başkan Vekilini Meclis seçer, genel sekreter de bürokrattır. Siyasi partiler ne zamandan beridir bürokrat atıyor? Amerika bile değişti bir zenciyi başkan yaptı. Bizimkiler hala tek partili dönemde kaldılar. İstiyoruz ki demokrat bir ana muhalefet olsun. Biz Meclisimiz'den kararları oybirliğiyle geçiriyoruz ve önemli kararları almadan önce bütün siyasi parti guruplarımızı gezerek onaylarını alıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından AK Parti Yavuztürk Mahalle Başkanı Mustafa Atlı Topbaş'a çiçek hediye etti. Topbaş konuşmasının ardından Kültür Merkezi'ndeki çocuklarla ilgilendi.


(CİHAN)