kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Okulda 'Jitem'e rektör isyan etti

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
21.01.2009
ODTÜ'de 'JİTEMCİ' iddiası Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar'ı harekete geçirdi. Acar, "Öğrencilerin bu şekilde izlenmesini doğru bulmuyorum" dedi..
ODTÜ'DE 'JİTEM' mensubu olduğu iddiasıyla öğrencilerin rehin aldığı kişiyle başlayan olaylara rektör el koydu. Sivil görevlilerce öğrencilerin izlenmesini doğru bulmayan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, benzer olayın bir daha yaşanmaması için yetkililerle görüşecek. Gizlice öğrencilerin fotoğraflarını çeken istihbaratçı iddiasının ardından ilk kez konuşan Prof. Dr. Acar, "Sivil olarak görev yapan bu kişilerden rektörlüğün bilgisi var mı?" sorusuna, "Bizim bilgimiz olmuyor" yanıtını verdi.

'BİLGİ ALACAĞIM'
Konuyla ilgili incelemeyi tamamladıktan sonra bir değerlendirme yapmanın daha doğru olacağını belirten Rektör Acar, üniversite öğrencilerinin bu şekilde izlenmesini doğru bulmadığını ifade etti ve şunları söyledi: "Ortada bir problem var. Yetkililerle randevulaştık. Bilgi alacağız. Bunun bir daha yaşanmaması için yapılacakları belirleyeceğiz." Olay gözleri YÖK'ün başlattığı "Özgür ve Güvenli Üniversite Projesi"ne çevirdi. Projeyi yürüten YÖK yetkilileri, "Üniversiteler güvenlikleriyle ilgili sorunları polis ve jandarmaya gerek duymadan kendi içinde çözmeli. Biz de koordinasyonu sağlıyoruz" dediler. ODTÜ'deki olay cep telefonu ile öğrencilerin fotoğrafını çeken bir kişinin fark edilip rehin alınmasıyla başlamıştı.
Haberin fotoğrafları