kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Perinçek'ten bombardıman

Giriş Saati : 22.01.2009 11:19
Güncelleme : 22.01.2009 20:36
Yeni Haber
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, kahramanları intihar eden bir milletin ayakta kalamayacağını belirterek, "Türkiye'de kahramanlar köpeklere boğduruluyorlar" dedi. Perinçek, "Daha iyi mücadele edemedim, yazıklar olsun bana, bu hükümeti devirememişiz, yazıklar olsun bize" diye konuştu.

Davanın bugünkü celsesinde, Doğu Perinçek'in savunmasına geçildi. Uzun bir aradan sonra, duruşma salonu ve izleyici bölümünün tamamına yakının dolu olduğu gözlenirken, duruşmayı izleyen Şule Perinçek, eşinin ifadelerini satır satır not aldı. Doğu Perinçek, kendisine yöneltilecek tüm soruları yanıtlamaya hazır olduğunu söyledi.

Avukatlarının hiçbir soruya itiraz etmeyeceklerini belirten Doğu Perinçek, "Bugün burada, karanlık kalan tek bir nokta kalmasın. Herkes bana sorularını sorsun. Savcılık makamı da sorularını sorarken rahat olsun. Kanun dışı sorsunlar. Hukuk dışı sorsunlar. Zaten hukuku yeterince çiğnediler. Hiçbir kanıta, 'bu kanıt hukuk dışı toplanmıştır' demeyeceğiz. Kahramanları intihar eden bir millet ayakta kalamaz. Kahramanları
intihar eden bir ordu savaşma niteliğini kaybeder. Kahramanları intihar eden bir yargı, infaz memuru şekline dönüşür. Türk yargısı ABD'nin infaz memuruna dönüşmektedir. Bir YÖK başkanı diyor ki; 'Ben sapına kadar ABD'ciyim, ben suçsuzum. Beni vatanseverlerle karıştırmayın.' Amerikan otoriteleri Ergenekon operasyonunu yönlendirmiştir" dedi.

Perinçek, Türk-Kürt severliğinin yargılandığını belirterek, "Mahkemenizin bunda büyük sorumluluğu vardır. Bir kahraman şakağına silah dayayıp tetiği çekiyor. Türk milleti kahramanlarını kaybediyor. Türkiye'de kahramanlar köpeklere boğduruluyorlar. Buna izin veremezsiniz. Daha sonra cenazelerine gidiyorlar. Selam veriyorlar. Yaşarken selam verseydiniz. Kahramanları hapislere tıkmasaydınız. Hapisteki kahramanlara selam durun, Türk Bayrağına sarılı tabutlara değil. Bir devlet intihar etmektedir. Biz albayın arkasından ağıt yakmıyoruz. Mesele intihar eden albay değil, boğulan cumhuriyettir, boğulan Atatürk devrimleridir. Ergenekon davasıyla vatanseverlik suç, ihanet ise sonuna
kadar serbest bırakılmıştır. Bu bozulacak göreceksiniz. Kahramanlar fare yapıldı. Bunda benim payım var, payımı üstleniyorum. Daha iyi mücadele edemedim, yazıklar olsun bana. Bu hükümeti devirememişiz, yazıklar olsun bize" diye konuştu. Perinçek, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Ortada iki tane cenaze tablosu var. Hrant Dink öldürülüyor, öldürülmeden önce İşçi Partisi'nin söylemlerini ifade ediyordu. Bundan dolayı yabancılar tarafından öldürüldü. Yabancılar 'hepimiz Ermeniyiz' diye bir grup yürütmüşlerdir. Diğer bir cenaze ise, albayın cenazesidir. Bu, Türkiye'deki bölünmeyi gösteriyor. Psikolojik savaşla Türk ordusunu sindirmişler. Bunu kimse söyleyemiyorsa ben Silivri'den söylüyorum. Yakalanan komutanların evlerine hanımlarını göndermekle bu iş olmaz. Cenazelerde selam durmakla bu iş olmaz. Apo'yu sorgulayan Atilla Uğur'u Silivri'ye getireceksiniz. Apo'ya dokunan yanıyor. PKK'nın yasal partisinin lideri Ahmet Türk, 'yılanı yaralı bırakmayın, başını ezin' diyor. 20 Ekim'de duruşma başladığında dışarıda binlerce vatansever vardı. Onların yanında bir de 30 kişilik PKK grubu vardı. Onlar niye gelmişlerdi. Onlar Zekeriya Öz'ü desteklemeye gelmişlerdi. PKK iddia makamını destekliyor. Kimin PKK ile birlikte çalıştığı, kimin karşısında olduğu gözüküyor."

HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Patisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ergenekon Yeniden Yapılanma" isimli belgeyi kurmaylarıyla hazırlamadığını, Veli Küçük'e "Arz ederim" şeklinde mektup yazmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında Doğu Perinçek savunmasına devam ediyor. Davanın iskeletini Tuncay Güney'in oluşturduğunu öne süren Doğu Perinçek, davada temiz insanlarla kirli insanların birbirine karıştırıldığını iddia etti. İddianamede asılsız iddiaların yer aldığını iler süren Perinçek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Suçlamaların her birine başlıklar halinde cevap veren Perinçek, "Ergenekon Yeniden Yapılanma" isimli belgeyi Bilecik'te kurmaylarıyla ilgili hazırladığı şeklindeki iddiaya, "O tarihlerde ben Bilecik'e dahi gitmedim. Bunlar uydurmadır." dedi. Belgeyi Veli Küçük'ün talimatıyla yazdıkları şeklindeki iddiayı da yalanladı. Perinçek, bu iddiayı Tuncay Güney'in mülakatından çıkartıldıktan sonra iddianamede yer aldığın öne sürerek, "Ancak Tuncay Güney'in mülakatında Veli Paşa'nın 'Ergenekon'un yeniden yapılanmasından faydalanın' demediğini görüyoruz. Savcılar söylenmemiş sözleri iddianameye delil olarak koymuşlardır. Perinçek, Veli Küçük'e "Arz ederim" şeklinde hitap ettiği şeklinde bir mektup yazmadığını, başka mektubunun altına "Arz ederim" sözünü sahtecilik yöntemiyle yerleştirildiği iddia etti.

DURUŞMAYA YARIN DEVAM EDİLECEK

Perinçek, savunması sırasında ''zihninin yorulduğunu'' belirterek, savunmasına yarın devam etmek istediğini söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de Perinçek'in savunmasına yarın devam edileceğini belirterek, dosyaya sunulan dilekçe ve taleplerin de yarınki oturumda değerlendirileceğini kaydetti.

Heyet, duruşmayı yarın saat 09.30'a bıraktı.


AJANSLAR