kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Barack Obama Michelle Obama

ABD'de 'Hepimiz biriz' heyecanı

19.01.2009
Barack Obama'nın ABD başkanlık koltuğuna oturmasına bir gün kala Washington'da yapılan kutlama konserine yüzbinler katıldı..
ABD'de 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan seçiminin galibi Barack Obama, henüz başkanlık koltuğuna oturmadı ancak kutlamalar başladı. Obama'nın göreve başlamasına 1 gün kala, Martin Luther King'in 1963'te ünlü, "Bir hayalim var'' konuşmasını yaptığı Lincoln Anıtı önünde kutlama töreni yapıldı. Töreni için başkent Washington'da dondurucu soğukta yüzbinlerce kişi toplandı. Barack Obama'nın, büyük bir coşkuyla karşılandığı Lincoln Anıt meydanına 2 kızı ve eşiyle birlikte geldi. Başkan Yardımcı Joe Biden'ın da eşiyle geldiği tören dolayısıyla ilk konseri Bruce Springsteen verdi. Konserde, Jon Bon Jovi, Mary J. Blige, Beyonce, Bruce Springsteen, U2, Stevie Wonder gibi sesler sahne alırken, Denzel Washington ve Tom Hanks, Laura Linney, Marisa Tomeily, gibi oyuncular da yaptıkları konuşmalar ve okudukları tarihi metinlerde kutlamada yerlerini aldılar. 20 ocakta görevi George W. Bush'tan devralarak ve ABD'nin 44. başkanı olacak Obama, sanatçıların performanslarının ardından yaptığı konuşmada, yine "umut mesajları verdi.

İŞİMİZ KOLAY DEĞİL
Meydanda toplananlara "Bu ülkenin değişebileceğini gösterenler sizlersiniz" dedi. ABD'nin içinde bulunduğu savaşa ve ekonomik krize karşın bu zorlukları aşacağını belirten Obama, şöyle konuştu: "İçinde bulunduğumuz zorlukların çözümünün kolay olacağını iddia edecek değilim. Ancak unutmayın ki, bir ulusun gerçek karakteri, kolay zamanlarda değil içinde bulunduğumuz gibi zor anlarda ortaya çıkar. Sizden, bu karakteri yeniden ortaya çıkarmamızda bana yardım etmenizi istiyorum."
Haberin fotoğrafları