kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökyüzünde arızalanan uçak zorunlu iniş yaptı

Cevdet ÖZDEMİR / Deniz DERİN
19.01.2009
İstanbul-Frankfurt seferini yapan Lufthansa uçağının kalkışı sırasında sol motorunda patlama oldu. Motorun arkasındaki türbin parçalanarak bir fabrikanın çatısına düştü. Pilot, piste tek motorla inmek zorunda kaldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gökyüzünde arızalanan uçak zorunlu iniş yaptı
Alman Havayolları Lufthansa'nın uçağı havada büyük tehlike atlattı. LH 3343 sefer sayılı Airbus 321 tipi yolcu uçağı içinde 134 yolcu ve 6 mürettebatı ile geçtiğimiz cuma sabahı saat 05.31'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Kalkışın ardından pilot uçuş kontrol kulesi ile bağlantıya geçerek sol motorunda arıza olduğunu belirterek, teknik iniş için izin istedi. Bu sırada motorun yanma odalarında patlamalar meydana geldi ve uçağın motorunun arkasında bulunan türbinler parçalanarak yere düştü. Florya yönünden 05.48'de Atatürk Havalimanı'na tek motorla iniş yapan uçağın pilotu daha sonra uçağın motorlarını durdurdu. Bu sırada sol motorundan kıvılcım çıktığı görülen uçak THY Teknik A.Ş hangarında incelemeye alındı. Yolcular ise başka uçaklarla Frankfurt'a gönderildi.

TOPLANAN PARÇALARA İNCELEME
Uçaktan kopan türbin parçalarından üçünün Sefaköy Tevfik Bey mahallesinde bulunan bir çikolata fabrikasının çatısına düştüğü tespit edildi. Firma yetkililerinin olay sonrası Atatürk Havalimanı'nı arayarak durumu bildirmesi üzerine parçalar incelenmek üzere hangara getirildi. Olayla ilgili olarak Lufhansa'dan yapılan açıklamada uçağın, kalkıştan 12 dakika sonra sol motoruna kuş çarpması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldığı belirtildi. Yetkililer mühendislerin uçağı incelemeye devam ettiğini söyledi. Ancak uçağın motorunda kuş çarpması nedeniyle herhangi bir hasar ya da kan izine rastlanmaması dikkat çekti.