kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Osman Tünel'in annesi Nutfiye Tünel'den aldığı böbrek işe yaramadı.

Böbrek naklinde hemşire hatası

Neslihan KESKİN - SABAH
18.01.2009
Annesinden böbrek nakledilen Osman Tünel'in hayatı, hemşirenin unuttuğu ilaç yüzünden tehlikeye girdi. Tünel hastaneye dava açtı..
İstanbul'daki bir okulda 10 yıldan beri müdür yardımcısı olarak görev yapan Osman Tünel'in (34) hayatı, böbrek yetmezliği sonucu karardı. 3 yıl diyaliz makinesine bağlı yaşayan genç öğretmene annesi Nutfiye Tünel dokuları uyan böbreğini verdi. Dr. İsmet Nane'nin yaptığı böbrek nakli başarıyla sonuçlandı. Tünel'e hastanenin hemşiresi Elif Gökçe tarafından hangi ilacı ne zaman ne miktarda kullanacağını gösteren bir "ilaç kullanma kartı" verildi. Ancak hemşire bir ilacı yazmayı unuttu. Tünel kontrole gittiğinde böbreğin iflas noktasına geldiğini gördü. Doktor Nane, Tünel'e bir ilacın verilmediğini anladı. Ameliyattan sonra günde 1 tane içilmesi gereken ilaç Tünel'e günde 3 adet verildi. Osman Tünel, hayatının tehlikeye girdiğini belirterek, hemşire Elif Gökçe ve Türk Böbrek Vakfı Özel Hizmet Hastanesi Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi İktisadi İşletmesi hakkında 302 bin TL maddi ve manevi tazminat davası açtı.

'BÖBREK HEBA OLDU'
Böbreğin kaybedilmemesi amacıyla gördüğü tedavide yoğun miktarda kanserojen maddeye maruz kaldığını belirten Tünel, annesinin fedakârlığının ve verdiği böbreğin heba olduğunu hatırlattı. Hastane yönetiminin hemşire hakkında herhangi bir işlem başlatmadığını belirten öğretmen, savcığa da şikâyette bulunacağını bildirdi.
Haberin fotoğrafları