kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Davetiyeleri tükenen bu geceki Hrantsız 2 etkinliğinin sürprizi, Sezen Aksu olacak.

Hrant için, adalet için bir aradalar

EVRİM ALTUĞ - SABAH
19.01.2009
Hrant Dink'i anma etkinlikleri, tiyatrodan belgesel, panel, dans ve konserlere uzanarak hafta boyunca sürecek. Sezen Aksu, Ayşe Tütüncü, Zeynep Tanbay, Şevval Sam ve Murat Belge, etkinliklere destek veriyor..
Hrant Dink'i anma etkinlikleri, kültür dünyasında da etkisini hissettiriyor. Bu kapsamda, bugün saat 14.30'da Agos gazetesi önünde yapılacak özel anma buluşmasının yanı sıra, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bu akşam 20.30'da yapılacak özel gece de öne çıkıyor. Dink'in metinlerinden parçaların okunacağı gecenin asıl sürprizi ise, Sezen Aksu. Davetiyeleri tükenen Hrantsız 2 etkinliği, Ümit Kıvanç'ın Dink cinayeti davasına odaklanacak yeni belgeselinin ilk gösterimine de sahne olacak. 45 dakikalık belgeselin yanı sıra, Ermeni korolarından oluşturulan karma bir topluluk, Hrant için şarkılar söyleyecek. Lütfi Kırdar sahnesine ayrıca, Övül ve Mustafa Avkıran da ekibi ile çıkarak, Ashura isimli eserin bir bölümünü sahneleyecek. Ayşe Tütüncü'nün besteleriyle destek vereceği geceye Zeynep Tanbay da katılacak.

ŞEVVAL SAM'IN BARIŞ ŞARKILARI
Dink anısına 24 Ocak akşamı saat 18.00'de de İstanbul Kadıköy Keops'ta Ermeni Halk Ezgileri çalınacak. Dink'i anmak için bir araya gelecek Bursa halkı ise, Bursa Barış Meclisi - Hrant'ın Dostları çatısı altında, kent meydanına kurulacak sinevizyondan saat 19.00'da Ümit Kıvanç'ın 19 Ocak'tan 19 Ocak'a filmini izleyecek. Yarın ayrıca, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde saat 16.00 ve 18.00 arasında, akademisyenler Semra Somersan, Murat Belge ve Cengiz Algan'ın katılımıyla, Hepimiz hâlâ Hrant'ız başlıklı bir oturum, kurumun E-3 binası 101 no'lu anfisinde yapılacak. Çağdaş dansın ustası Zeynep Tanbay ayrıca bu gece dışında, projesi 4Ayak'ı tüm bilet gelirleri Uluslararası Hrant Dink Vakfı'na bırakılmak üzere, çarşamba akşamı saat 20.30'da garajistanbul'da sahneleyecek. Bunun yanı sıra, Şevval Sam Beyoğlu Ghetto'da Hrant Dink anısına Barış Şarkıları söylemek üzere 22 Ocak perşembe akşamı saat 22.00'de sahnede olacak. İstanbul Fransız Kültür Merkezi de, aynı akşam saat 19.00'da, Ortadoğulu yalnız bir entelektüel olarak Hrant Dink hakkında, Etyen Mahcupyan ve Pakrat Estukyan'ı bir araya getiriyor. Etkinlikler, Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampusü Garanti Kültür Merkezi'nde kapsamlı bir programa gebe olacak. 24 Ocak günü, üniversitede saat 14.00'ten itibaren bir çok oyun, dans çalışması, söyleşi, belgesel gösterimi ve sunum düzenlenecek. Bilgi: www.hranticinadaleticin.com
Haberin fotoğrafları