kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Baba Abbas S.

2 kardeş berdelden kaçıp polise sığındı

Erkan KÖSE - SABAH
19.01.2009
Elazığ'da, babaları ve amcalarının evlenmek karşılığında berdel usülü teklif ettiği 16-17 yaşında iki kardeş, son anda kaçarak polise sığındı..
Son günlerde gündeme gelen berdel hikâyelerine bir yenisi de Elazığ'da eklendi. Alacakaya ilçesinde babaları ve amcalarının kendilerini berdel usulü evlendirmek istediklerini söyleyen 16 ve 17 yaşındaki iki kız kardeş, polise sığındı. 44 yaşındaki baba Abbas S. ile 37 yaşındaki kardeşi Mahmut S. Bingöl'de yaşayan iki kadına karşılık "berdel" usulü evlenmek istedi. Baba Abbas S., berdel olarak 16 ve 17 yaşındaki iki kızını teklif etti. Tehdit ve baskı sonucu evlenmeyi kabul eden S.S. ile ablası T.S., bir yolunu bularak evden kaçmayı başardı ve Alacakaya Emniyet Amirliği'ne sığındı. Bunun üzerine polis iki kardeşi koruma altına alırken, durum Elazığ'ın Maden İlçesi Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi.

ADRESLERİ GİZLİ
İki kız kardeş yeri gizli tutulan bir yurda yerleştirildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen baba ve kardeşiyse tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Baba Abbas S.'nin daha önce 3 kez evlendiği ve berdel usulü evlendirmek istediği kızlarının ilk eşinden olduğu belirlendi. Babanın sonra yaptığı 2 evlilikten 5 çocuğunun olduğu, son eşinden olan 3 çocuğunun da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındığı ortaya çıktı. Kardeşi Mahmut S.'nin de ilk evliliğinden 2 çocuğu olduğu ve aynı şekilde çocukların Sosyal Hizmetler tarafından koruma altına alındıkları anlaşıldı.