kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin 'imtiyazlı' adayları

CHP İstanbul, Gürsel Tekin'in başkanlığa gelmesiyle atağa geçti. Partinin kapıları önce küskünlere, sonra da halka açıldı. Böylece CHP İstanbul'da hissedilmeye, hatta dalga dalga Türkiye'yi de etkilemeye başladı.
Bu da herkesi "CHP'de iyi bir şeyler oluyor" diye düşünmeye itti.
Ancak şu son günlerde CHP yönetimi İstanbul'daki çıkışa gölge düşürecek bir yanlışa imza atıyor. Basına da yansıdı, CHP Genel Merkezi bugünlerde bir kamuoyu araştırması yaptırıyor. O araştırmasında üç isim yer alıyor.
Kemal Derviş, Gürsel Tekin ve Kemal Kılıçdaroğlu...
Peki CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 6 kişi aday adayı olmasına rağmen 3 isimle anket yapılması etik bir davranış mı?
Bir de bunların; eski Kültür Bakanı ve sosyal demokrat gelenekten Ercan Karakaş, bir dönem İstanbul CHP il başkanlığı yapan Ali Özcan, CHP'nin son yükselişiyle umutlanan ve heyecanla görev yapmak isteyen Dr. Çetin Gümüşoğlu gibi isimler olmasına rağmen...
Birçok CHP'li yerel yöneticiyle konuştum. Hepsi bu durumun büyük üzüntü yarattığını söylüyor. Ayrıca haklı bir soruyu da soruyorlar:
"Madem bu isimler aday yapılmayacaktı neden başvurmalarını istediniz ve paralarını aldınız?"
Bir soru da benden, "Yoksa adı geçen adaylar imtiyazlı" mı?
Bugünlerde CHP İstanbul'da "saklanan bir gerçek" konuşuluyor. O da, adı İstanbul aday adayları arasında geçen eski milletvekili ve sinema oyuncusu Berhan Şimşek'le ilgili. Denilenlere göre daha önce yapılan kamuoyu yoklamalarında Şimşek adı da vardı ve adaylar arasında en yüksek oyu aldı. Ama nedense hiç kimse bundan söz etmedi.
Acaba neden?
Bakalım CHP İstanbul'un bu soruya bir cevabı var mı?