kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

'Musevi adayımız da var başörtülü de...'

Yerel seçimlere adım adım ilerlerken, ister istemez iki etkili parti üzerinde daha çok duruyoruz, AK Parti ve CHP...
Ama MHP, SP ve DP de hazırlıklarında hayli iddialı görünüyor. Özellikle klasik merkezin genç temsilcisi DP'de dikkat çekici gelişmeler söz konusu...
Bir süre önce katılımcı ve coşkulu bir kongre yaşayan Demokrat Parti, şu sıralar merkez medyanın görmezden gelmesine rağmen yerel seçimler için sessiz ama etkili çalışmalara imza atıyor. Aynı alanı paylaştığı partilerin aksine, kadrolarını kaptırmadığı gibi yeni kadroların da çekim merkezi oluyor.
Önceki gün DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile birlikteydik. Soylu'ya yerel seçimlere nasıl hazırlandıklarını sordum. Bir yıldır yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Soylu şunları söylüyor:
"Teşkilatımızla gurur duyuyorum. İnanın müthiş bir mücadele yürütüyorlar. Türkiye'nin her yerinde iyi bir yerel yönetici ile beldesini buluşturmak için, toplumun itibar ettiği insanları partisine kazandırmak için olağanüstü bir çaba gösteriyorlar. Biz toplumun bütün renklerine açığız, kimsenin öteki yaratmadığı bir hareketi sürdürme çabamız var. Bunu da aday seçimleriyle gösteriyoruz. Bizim Musevi adayımız da var, başörtülü adayımız da..."
DP sadece çeşitlilik açısından değil, tecrübe açısından da yeni isimleri partiye katıyor. Örneğin Bursa'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin bugün DP'ye geçiyor. Aydın'ın yine AK Partili il belediye başkanı DP'ye geçti. Soylu bugüne kadar görevde olan 15 belediye başkanının DP'ye geçtiğini belirterek şöyle diyor:
"DP aslında herkesin, her kesimin kendini içinde hissettiği sıcak bir yuvadır. Herkes geleceği olan yere gider. 29 Mart bizim için bir fırsat olacak. Sadece yerel yönetimlere değil genel yönetime de alternatif olduğumuzu göstereceğiz. Çünkü Demokrat Parti Türkiye'nin değişimine açılan yeni bir kapı..."
Soylu bu iddialı konuşmasını şu yaklaşıma dayandırıyor:
"Türkiye, 2007'de milletle Türkiye'yi yönetenler arasında yapamadığı hesaplaşmayı 2009 seçiminde yapacak. Siyasi iktidara gereken dersi verecek ama aynı zamanda Türkiye'nin önüne siyasi iktidarın dışında da başka bir alternatif koymayan bütün müesseselere de cevabını verecek."
Aydın, Bursa, Muğla ve Antalya gibi kentlerde iddialı olduklarını belirten Soylu sözlerini şöyle noktalıyor:
"Kalelerimizi tek tek geri alacağız..."