kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kendimizi doğacak güneşe hazırlıyoruz'

13.01.2009
Krizin geçmesinin ardından sadece ayakta kalanın yola devam edeceğini söyleyen Rifat Hisarcıklıoğlu, AB'ye de yüklenerek sivil toplum diyaloğunu engellediğini vurguladı..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel krizin bir gün geçeceğini ve en az hasarla atlatan ülkelerin bu süreçten daha güçlü çıkacağını belirtti. Hisarcıklıoğlu, dün gerçekleştirilen TOBB ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) işbirliğinde ''Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğuna Odaların Katkısı: Türkiye-AB Oda Forumu Projesi'' konulu toplantıda açılışında yaptığı konuşmada, talihin hazır olanlara güleceğini belirterek "Batan güneşe ağlamıyor, doğacak yeni güneşe hazırlanıyoruz" dedi. Türkiye için AB'ye katılım sürecinin, ekonomik ve siyasi alanlar başta olmak üzere gelişimin her alanında faydalı olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, özellikle yabancı yatırımın Türkiye'ye gelişinin hızlanacağını belirtti. Rifat Hisarcıklıoğlu ayrıca katılım sürecinin, Türkiye'de ekonominin yerleşmesinde, doğrudan yabancı sermayenin girişinde yol gösterici olduğunu vurguladı.

YÜZDE 76 DESTEKLİYOR
EUROCHAMBRES ile birlikte bir anket çalışması yaparak firmaların AB'ye katılım sürecini nasıl algıladıklarını araştırdıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Gördük ki firmalarımızın yüzde 76'sı AB'ye katılım sürecini destekliyor" dedi. Hisarcıklıoğlu, ABTürkiye Oda Forumu Projesi'yle 22 yeni ortaklık kurduklarını, oda ve borsaların geliştirdikleri projeleri 2009'da uygulayacaklarını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, çevre, sosyal sorumluluk, girişimcilik, KOBİ'lere danışmanlık hizmeti verileceğini ve kadın ve genç girişimcileri destekleyeceklerini açıkladı.