kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çankaya'da CHP'ye zorlu Ak Parti adayı

Giriş Saati : 14.01.2009 10:24
Güncelleme : 14.01.2009 14:34
Yeni Haber
AK Parti, CHP'nin kalesi olarak bilinen Çankaya için adayını belirledi. ANAP'lı eski bakan Bülent Akarcalı ile seçime girme kararı alan Ak Parti'nin bu tercihine Akarcalı'nın da olumlu cevap verdiği öğrenildi.

Sağlık ve Turizm eski Bakanlarından olan Akarcalı'nın adaylığı Erdoğan'ın Ankaralı bakan ve milletvekilleriyle yaptığı son değerlendirme toplantısında kararlaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre Ak Parti'nin bu teklifine olumlu karşılık veren Akarcalı, "Ak Parti'den Çankaya adayı olmaktan onur duyarım" dedi. 19 yıl kesintisiz milletvekilliği sırasında ANAP yönetiminde ve hükümetlerinde görev alan Akarcalı'nın adaylığının bugün açıklanması bekleniyor.

Ak Parti'nin yerel seçimlerde Ankara'ının bazı ilçelerindeki adayları da netlik kazandı. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde halen belediye başkanlığı görevini sürdüren Abdulnasır Haşnak ile 'yola devam' kararı alan Ak Parti, daha önce Mamak Belediye Başkanı olarak görev yapan Gazi Şahin'i ise Elmadağ İlçesi'ne kaydırdı. Etimesgut İlçesi'nde Ali İhsan Sarıkoca'nın adı ağırlık kazanırken, Sincan'da Ak Parti 22. Dönem Ankara Milletvekili Mustafa Tuna ile seçime gidilmesi kararlaştırıldı.

CHP'DE ÇANKAYA ADAYI BELİRLENİYOR

CHP'nin Ankara'daki en önemli kalelerinden biri olarak gördüğü Çankaya'da, AKP'nin belediye başkan adayı olarak eski bakanlardan Bülent Akarcalı'yı göstermesi CHP'de Çankaya yarışının kızıştırdı. Çankaya adaylığı için Ufuk Ataç ve Avukat Hikmet Tepe'nin isimleri ön plana çıktı.

CHP'de de Çankaya adaylığı için isim belirleme çalışmaları da bir kat daha önem kazandı. Şu ana kadar CHP Çankaya Belediye Başkan aday adaylığı için 14 başvuru yapılırken Belediye Meclis üyeliği için 145, İl Genel Meclisi içinse 25 kişi başvurdu.

Başvurular yarın sona ererken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu hafta içerisinde Çankaya adayını açıklaması bekleniyor. CHP Çankaya Belediye Başkan Aday adaylığına başvuruda bulunan isimler Yaşar Çatak, Yüksel Işık, Bülent Tanık, Hikmet Tepe, Ali Yıldırım, Bülent Gürsoy, Levent Tosun, Murat Gündüz, Emrullah Eren, Mahmut Bayram, Ali Rıza Yücel, Haydar Yılmaz, Ufuk Ataç, ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz oldu.

Kulislerde konuşulan isimler ise geçtiğimiz dönem Yenimahalle Başkan adayı olan Ufuk Ataç ve Alevi kökenli olması nedeniyle özellikle Aleviler tarafından Baykal'a ismi götürülen Avukat Hikmet Tepe.

Bu arada CHP'nin Çankaya Belediye Başkanlığı için son sözü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın söyleyeceği belirtiliyor. Baykal'ın bu isimlerin dışında sürpriz bir isim açıklayabileceği de kulislerde konuşuluyor.

ANKA