kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fed Başkanı Ben Bernanke, küresel mali krizin sona ermesi için öncelikle kredi piyasalarının normale dönmesi gerektiğini söyledi.

Bernanke: Agresif önlemler almaya devam edeceğiz'

14.01.2009
Fed Başkanı Ben Bernanke krizin iyileşme süreciyle ilgili belirsizliğinin devam ettiğine dikkat çekti "Agresif önlemler almaya devam edeceğiz" dedi..
ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Ben Bernanke İngiltere'nin başkenti Londra'daki London School Economics'te (LSE) bir konuşma yaptı. Fed'i küresel mali krize karşı agresif önlemler almaya devam edeceğini ifade eden Bernanke "İyileşme ne zaman olur bunu bilmek zor ancak bunun sinyalleri olacak. Fed bugüne kadar güçlü adımlar attı, atmaya devam edecek" dedi. Fed'in bilanço küçülmesini yönetecek araçları olduğunu belirten Bernanke yeni araçların da yaratılabileceğini ifade etti. Fed'in, krizin üstesinden gelmek için halen güçlü araçları bulunduğunu ifade eden Bernanke, enflasyonun acil bir kaygı olmadığını belirtti.

OBAMA'YA DESTEK
Bankaların bilançolarında büyük miktarda sorunlu varlık bulunmasının sermaye artırımını ve borç vermelerini zorlaştırdığını belirten Bernanke, hükümetin, varlık garantisi sağlayarak ya da nakit ve hisse karşılığında bankalardan varlık almak için kötü banka kurarak, sorunlu varlıkları satın almayı düşünebileceğini söyledi. Bernanke, kredileri teşvik için daha fazla sermaye pompalanması ve teminatların gerekli olabileceğini bildirdi. Fed Başkanı, 20 Ocakta başkanlık görevini devralacak Barack Obama'ya da destek verdi. Bernanke, "Gelecek yönetim ve Kongre'nin görüştüğü mali paket kabul edilirse, ekonomik faaliyetlere önemli destek sağlayabilir" diye konuştu.