kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İlker Başbuğ

Ergenekon'da derin fişleme

MUTLU ÇÖLGEÇEN
13.01.2009
Ergenekon operasyonunda tutuklanan emekli albay Levent Göktaş'ın arşivindeki bilgi, belge ve fotoğraflarda kritik görevdeki kişiler hakkında fişleme dikkat çekiyor Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ve yüksek yargıya ilişkin kayıtlar da arşivlendi. Göktaş'taki en çarpıcı belge ise AK Parti'nin kapatma davasına ilişkin kayıtlar oldu ..
Ergenekon terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla tutuklanan emekli albay Levent Göktaş'ın, sır kayıtları akıllara durgunluk verdi. Göktaş'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda çok gizli kayıtlara, özel video görüntüleri ve fotoğraflara ulaşıldı. Göktaş'ın şahsi arşivindeki dokümanlar, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un bile fişlendiğini ortaya çıkardı. Göktaş'a ait belgelerde yüksek yargı mensuplarına ilişkin kayıtlar, yüksek yargıçlarla üst rütbeli komutanların birlikte çekilmiş fotoğrafları da ele geçirildi. En dikkat çekici notlar ise AK Parti kapatma davası açılmadan önceki kayıtlar oldu.

* İLKER PAŞA'NIN AİLE BİLGİLERİ: Emekli albay Göktaş'ta bulunan belgeler içinde "Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve danışmanlarıyla ilgili notlar" vurgusu dikkati çekti. Bu kapsamda en ilginç ayrıntı ise Org. Başbuğ'un kızının bir büyük holdingde "uzman" olarak işe girmesi oluşturdu. Bu belgeler arasında ayrıca, "Birçok yüksek rütbeli askeri personelin ailesiyle ilgili çok özel bilgilere" de yer verildi.

* ÖZEL KUVVETLERİN TAHLİLİ: Başta Özel Kuvvetler personeli olmak üzere çok sayıda yüksek rütbeli askeri personele ait özel kayıtlara da rastlandı. Özel Kuvvetler'den ayrılan personelin şu anda hangi işlerde çalıştığı, kimlerle irtibat halinde olduğu da kayda geçirildi.

* YÜKSEK YARGIYA BÜYÜTEÇ: Göktaş'ın kayıtları, yüksek yargı mensuplarına yönelik fişleme bilgilerini de gün ışığına çıkardı. Bu noktada özellikle AK Parti hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın günlük programlarının, görüştüğü kişilerin takip altında tutulduğu anlaşıldı. Ayrıca, yüksek yargı mensupları ve yüksek rütbeli askerlere ait çekilmiş gizli fotoğraf ve videolar da Göktaş'ın arşivinden çıktı.

* KAPATMA DAVASI BİLİ- NİYOR MUYDU: Emekli olduktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Göktaş'ın hukuk bürosunda AK Parti'ye yönelik kapatma davasından önce alındığı anlaşılan, kapatma davası ile ilgili notlar tespit edildi. Bu notların tarafının ise halen firarı durumda olan emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu arasında geçmesi gözlerden kaçmadı.

* ERGENEKON'UN İPUCU: Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) ile ilgili gizli bilgiler, VKGB davasında yargılanan Taner Ünal ve Ahmet Cinali ile ilgili gizli bilgiler de emekli albay Göktaş'ta bulundu.

* SİVİL OLAYLARA MÜDAHALE: Silahlı Kuvvetler'de Emniyet Asayiş Yardımlaşma olarak bilinen ve kısaca EMASYA olarak adlandırılan planlar, askeri birliklerin garnizon sahasındaki sivil olaylara müdahale şartları ile gizli bilgiler de ele geçti. Özellikle İstanbul merkezli EMASYA planlarının ayrıntılı şekilde düzenlendiği belirlendi.
Haberin fotoğrafları