kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yenikent'teki kazıdan tarih çıktı

Giriş Saati : 13.01.2009 17:32
Güncelleme : 13.01.2009 21:03
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Sincan Yenikent'teki boş arazide yapılan kazı çalışmaları sona erdirildi. Çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. SİT alanı olan bölgedeki kazı çalışmalarında tarihi olduğu sanılan bir testi çıktı.

İş makinelerinin yardımıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanlarınca sabah saat 10.00 da başlatılan çalışmalar 7 saat sürdü.

ZİR VADİSİNDEKİ KAZIDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

GÖLBAŞI KAZISINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ANKARA'DAKİ KAZILARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


NELER OLDU?

Polis ekipleri ve jandarma gözetiminde iş makineleriyle gerçekleştirilen kazı çalışmasına, bölge sit alanı olduğu gerekçesiyle Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden bir yetkili de katıldı.

Çalışmalar sürerken iş makineleri 2 metre derinliğe kadar indi. Bu sırada tarihi olduğu sanılan bir testi çıkınca kazı durduruldu. Polis çalışmalara ara verdi.

Müze yetkilisi, çalışmayı yönlendiren Cumhuriyet Savcısı'na bölgenin sit alanı olması nedeniyle kazı sırasında herhangi bir tarihi esere zarar verilebileceğini söyledi.

Bunun üzerine kazı çalışmasına bir süreliğine ara verildi. Bulunan testinin ise arkeolojik açıdan inceleneceği belirtildi.Bölgenin sit alanı olması nedeniyle bir süreliğine durdurulan kazı çalışmalarına kazma ve kürek yardımıyla yeniden başladı.

Kazı sırasında, Ankara Üniversitesi'nden bir jeofizik uzmanı, hassas yer görüntüleme cihazıyla da çalışma yaptı. Uzman tarafından saptanan bazı noktalarda iş makineleri yardımıyla derin kazı çalışmaları yapıldı. Ancak çalışmalarda herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

Bu arada, Yenikent'teki aramalarda kullanılan ''hassas yer görüntüleme cihazı'' ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve Saklıkent'te daha önce kazılan alanda da yeni bir inceleme yapılacağı öğrenildi.

Zir Vadisi'ndeki Ermeni mezarlığı yakınındaki bir alanda yapılan kazı çalışmasında, bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği ve 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulunmuştu.

AJANSLAR