kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yerden bomba fışkırıyor- VİDEO

Giriş Saati : 13.01.2009 17:33
Güncelleme : 13.01.2009 21:03
Yeni Haber
Türkiye, Ergenekon çukurlarından çıkan yeni mühimmatla sarsılıyor. Gölbaşı'nın ardından Ankara Sincan'da da yeraltı cephaneliği ortaya çıktı. Ergenekon operasyonunun son dalgasının ardından firar eden Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bulunan krokilerden hareket eden polis, akşam saatlerinde Yenikent'te kazı başlattı.

TAM BİR CEPHANELİK

Zir vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığı'nın 200 metre ilerisindeki metruk bir binanın bahçesinde Savcının nezaretinde gerçekleşen kazıda tam anlamıyla bir cephaneliğe ulaşıldı. Derinleştirilen kazıda bomba izlerinin bulunmasıyla herhangi bir tuzaklama ihtimaline karşı olay yerine jammer cihazı getirildi.

BİR TEK TANK ÇIKMADI!

Devam eden kazıda polis, Ergenekon'un ikinci yeraltı cephaneliğine ulaştı. Metruk binanın bahçesinde, 36 el bombası, 6 gösteri bombası, 800'den fazla G3 mermisi, 12 anti personel tüfek bombası, 12 bubi tuzağı ve 12 aydınlatma fişeği bulundu.

İŞTE CEPHANELİKTEKİ MÜHİMMAT

36 el bombası,
6 gösteri bombası
800'den fazla G3 mermisi
12 anti personel tüfek bombası
12 bubi tuzağı
12 aydınlatma fişeği

MÜHİMMATLAR KULLANIMA HAZIR

El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı. Kazıda çıkan mühimmatın yeni ve kullanıma hazır olması ise dikkat çekti.

SERİ NUMARALARI MKE'DE VAR

Daha önce bulunan silahlarda numaralar silinmişti ama bulunan son cephanelikte seri numaralarının olması soruşturmasının derinleştirilmesi açısından bir şans olarak değerlendiriliyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 'Mahkeme bizden istediği takdirde biz de MKE olarak bu numaraların hepsini verebiliriz' dedi.




ZİR VADİSİ'NDEKİ KAZIDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

GÖLBAŞI KAZISINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ANKARA'DAKİ KAZILARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...