kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Basın toplantısında Vakit gazetesi muhabiri olduğunu söyleyen bir kişi Eminağaoğlu’nun oturduğu masaya doğru yönelerek sert üslupla sorular yöneltti. Gerginlik üzerine bu kişiye diğer gazeteciler de tepki gösterdi.

Yargıçlar birliğinden Ergenekon tepkisi

12.01.2009
YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, Ergenekon sürecini "Türkiye polis devleti değildir" diye eleştirdi. Adalet Bakanı Şahin de bu eleştiriler üzerine YARSAV'ı siyasi partiye benzetti..
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, dün Yargıtay ek binasında düzenlediği basın toplantısında Ergenekon soruşturmasını sert biçimde eleştirdi. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinin arandığı sırada Kanadoğlu'nun evinde duran Eminağaoğlu yargının kendi başına bırakılması gerektiğini belirterek, "Yargı her türlü hukuk dışı eylemde eli kolu bağlanmadığı sürece hesap soracak" dedi ve yaşanan süreci Mussolini ve Hitler'in hukuk yoluyla yaptığı iktidar darbelerine benzetti. Ergenekon soruşturmasının iktidara bağlı ve güvencesiz, yürütmenin açıkça etkisinden korunaksız olan polisler eliyle yürütüldüğünü iddia eden Eminağaoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti bir polis devleti değildir, olamaz da olmayacak da...'' diye konuştu. Sayı ve mesleki tecrübe anlamında yeterince Cumhuriyet savcısının sadece bu soruşturmayla görevlendirilmesi ve soruşturmanın savcılar eliyle yürütülmesi gerektiğini kaydeden Eminağaoğlu, siyasi iradenin etkisini yaratabilecek etkenlerin ortadan kaldırılmasını istedi ve "Adalet Bakanı yargı üzerinden gölgesini çekmelidir. Gölge edilmemesi yeterlidir" diye devam etti. Kanadoğlu'nun evinin hukuksuz arandığını öne süren Eminağaoğlu, "Katiller yargıç ve savcıların evlerinde aranır hale gelmiştir" dedi. Eminağaoğlu, Adalet Bakanı'nın MİT ve Emniyet'e verilen genel izleme yetkisini yargıya taşımadığını kaydederek, "Adalet Bakanlığı istihbari faaliyetler için değil, yargı için sefer edilecek bir birimdir. Adalet Bakanı'nın bu gerçeği kavrayarak hareket etmesi gerekmektedir" dedi.

ŞAHİN'DEN JET YANIT
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de sorular üzerine yargı süreçlerine karışmadığını defalarca açıkladığını anlatarak, "Yargılama faaliyeti tamamen bağımsız yargı organlarımızın yapacağı iştir. Adalet Bakanı olarak ben veya bir başkası müdahil olamaz. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır. Yasama, yürütme ve yargı ayrı ayrı erklerdir, birbirlerinin işlerine karışmaz" diye konuştu. YARSAV Başkanı'nın açıklamalarının anımsatılması üzerine Şahin, "YARSAV bilindiği gibi bir dernektir. Yargı camiamızı temsil etmemektedir. Sayın Başkan'ı ben de izledim. YARSAV, YARSAP haline dönüşmüştür. Yani savcılar ve yargıçlar partisi haline dönüşmüştür. Bu tür konuşmaları Sayın Deniz Baykal'dan dinliyorduk, bugün de Sayın Eminağaoğlu'ndan dinlemiş olduk'' dedi.
Haberin fotoğrafları