kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şahin'den üsteğmenlere: Kaybolmaya hazır mısınız?

Ertuğrul ERBAŞ
13.01.2009
Bir üst düzey emniyet yetkilisinin iddiasına göre; üsteğmenler Şahin'e "Hazırız komutanım" diye arşılık verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şahin'den üsteğmenlere: Kaybolmaya hazır mısınız?
Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen 10'uncu dalga operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklanan eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ile iki muvazzaf subay arasında yaşanan tek telefon görüşmesi teknik takibe takıldı. Yaklaşık bir ay önce yapılan ve kayıtlara geçen görüşmede Şahin, telefonla aradığı üsteğmenler Taylan Özgür Kırmızı ile Muhammed Sarıkaya'ya "6 ay ortadan kaybolmaya hazır mısınız?" diye sordu.

TANIŞMIYORLAR
Aldığı yanıt ise "Hazırız komutanım!" oldu. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan üsteğmenler Taylan Özgür Kırmızı ve Muhammed Sarıkaya'nın telefon görüşmesinde İbrahim Şahin'e "Komutanım" diye hitap etmeleri dikkat çekiyor. İlginç diğer bir ayrıntı ise iki üsteğmen birbirlerini tanımıyor. İbrahim Şahin ile de daha önce hiç karşılaşmadılar. Adını açıklamak istemeyen üst düzey bir emniyet yetkilisinden alınan bilgiye göre; esrarengiz kişiler üsteğmenlere "İbrahim Şahin sizleri arayacak. Hazırlıklı olun" talimatını verdi. Aynı kişiler üsteğmenlerin telefonlarını İbrahim Şahin'e ulaştırdı. Şahin de yaklaşık bir ay önce iki üsteğmeni telefonla aradı ve "6 ay ortadan kaybolmaya hazır mısınız?" sorusunu yöneltti. Kırmızı ile Sarıkaya'nın yanıtı ise kesin oldu: "Hazırız komutanım!".

8 KİŞİ FİRARDA
Polis iki üsteğmene talimat verip, Şahin'e telefon numaralarını ileten esrarengiz kişilerin peşinde. İbrahim Şahin'in emniyetteki sorgusunda ifade vermeyi reddedip, savcılıkta konuşması ise bu kişilere "Beni kurtarın yoksa konuşurum" mesajı gönderdiği şeklinde yorumlanıyor. Öte yandan İbrahim Şahin'in liderliğini yaptığı suikast timinden 8 kişinin firari olduğu öğrenildi. Polis, operasyonla birlikte sırra kadem basan 8 kişinin yakalanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ayrıca İbrahim Şahin grubunun yanı sıra başka grupların olabileceği ihtimalini de araştırıyor.

SİLAHLAR TEMİZ ÇIKTI
Şahin'in evinde ele geçirilen kroki doğrultusunda Gölbaşı'nda yapılan kazıda ele geçirilen silah ve mühimmatların kriminal incelemesi tamamlandı. Yapılan incelemede silahların temiz olduğu yani daha önce hiçbir olayda kullanılmadığı belirlendi. El bombalarının seri numaralarının ise "TAPA" numaraları ile nereden çıktığının bulunamaması için silindiği belirlendi. Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce yakalanan el bombalarının "TAPA" numaraları sayesinde birbirleriyle ilintileri ve hangi depodan çıkarıldıkları belirlenmişti.