kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Genelkurmay Şahin'i yalanladı

Ceyda KARAASLAN/ANKARA
13.01.2009
TSK, Şahin'in "2 paşa terörle mücadelede yapılacak yeni oluşumun bana verileceğini söyledi" sözlerinin doğru olmadığını açıkladı..
Genelkurmay, Ergenekon örgütüne üye olmaktan tutuklanan İbrahim Şahin'in sorgusunda, "Genelkurmay'dan Metin Paşa ile Bekir Kalyoncu Paşa, terörle mücadelede yapılacak yeni oluşumun bana verileceğini söyledi" sözlerini yalanladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çeşitli basın yayın organlarında, tutuklu İbrahim Şahin'in ifadesine atfen TSK'nın bazı personeline ilişkin haberler yapılmaktadır. Yapılan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

ÇİÇEK: BİLGİ GELMEDİ
Devlet Bakanı Cemil Çiçek, vefat Necati Çelik için TBMM'de düzenlenen törenden ayrılırken gazetecilerin "İbrahim Şahin'in ifadelerini okudunuz mu? bazı paşaların, terörle mücadelede yeni oluşum kapsamında müsteşarlığın kendisine verileceğini söylediğini ifade ediyor'' denilmesi üzerine Çiçek, "Bunların hepsi kendi ifadesi, doğruysa... Onları bilemeyiz ki'' dedi. Çiçek, "Böyle bir bilgi size geldi mi?'' sorusuna ise "Hayır, gelmedi bana'' karşılığını verdi. Şahin'e emekli generallerden de tepki geldi. Bir dönem terörle mücadele üst düzey görevlerde bulunan emekli generaller "Müsteşar atamasını Başbakan yapar. En fazla Genelkurmay'dan görüş alınır" dediler. Emekli generaller, terörle mücadele kurumlarının kadrosunu Başbakanın belirlediğini kaydettiler.