kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Silahların sırrı çözülüyor

Giriş Saati : 13.01.2009 17:32
Güncelleme : 13.01.2009 21:03
Yeni Haber
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması Ankara Yenikent'te yapılan kazı sonucunda ele geçirilen bomba ve mühimmatla ilgili olarak, "Mahkemenin bize sorması halinde; Makine Kimya olarak, bizim malımıssa, Makine Kimyanın ürettiği bombalarsa bu bombaları tahsisen nerelere verdiğimizin kayıtları vardır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, Meclis'te AKP Grup toplantısı öncesi gazetecilerin "Ergenekon" soruşturması kapsamında son gelişmeleri ve en son yapılan arama kazılarında ele geçirilen mühimmata ilişkin soruları yanıtladı.

ZİR VADİSİ'NDEKİ KAZIDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


GÖLBAŞI KAZISINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ANKARA'DAKİ KAZILARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Gönül, "En son çıkan bombaların nereye ait olduğu konusunda size bilgi geldi mi?" şeklindeki soruya, "Bildiğiniz gibi daha önce ki bombalarda numaralar yoktu. Bize gelen bilgiye göre, bu son bulunanlarda numara varmış. Mahkemenin bize sorması halinde; Makine Kimya olarak, bizim malımıssa, Makine Kimyanın ürettiği bombalarsa bu bombaları tahsisen nerelere verdiğimizin kayıtları vardır, inceleriz ve gerekli bilgiyi mahkemeye veririz. Bizim kayıt bakımından herhangi bir zafiyetimiz yoktur" dedi.

Gönül, "Ben MKE'den bahsediyorum. Makine Kimya'da üretilen bir bombaysa, bunu mahkeme tespit edecek. Üzerinde MKE damgası varsa bize soracaktır. Sorduğu zaman benim şu an size söylediğim MKE'de üretilen bütün malzemenin nereye verildiği kayden sabittir. Bunu mahkemeye vermemizde herhangi bir tereddüt yoktur" diye konuştu.

"Askeri depolardan çıktıysa Genelkurmay Askeri Savcılığı mı bakacak?" şeklindeki bir soruya Gönül, "Şimdi ben MKE'den bahsediyorum, siz varsayımlar söylüyorsunuz. Varsayımlar gerçekleştiği zaman sorun" karşılığını verdi.

Gönül, "Plastik patlayıcı var mı size gelen bilgiler içerisinde?" şeklindeki soruya "Bana gelen bir bilgi yok. Bilgi sorulduğu zaman kayıtlarımız müsaittir. Kayıtlarımıza güveniyoruz, size vereceğimizi söylüyoruz" dedi.

"BENDEN GEÇMESİ GEREKMİYOR"

"Şu ana kadar silahlarla ilgili sizden bilgi istenmedi mi?" diye soran bir gazeteciye Gönül, "Geldiyse doğrudan Makine Kimya'ya gelmiştir. Yani o bakanlıktan geçmez. Çünkü bildiğiniz gibi mahkemelerimiz ilgili en alt birime dahi yazı yazıp, soru sorabilir. Makine Kimya en alt birimdir, koskoca genel müdürlüktür. Oraya sorduysa bile benden geçmesi gerekmiyor. Bana sormadan vermek durumdadır" yanıtını verdi.

"SİLAHLAR MKE GİBİ GÖRÜNÜYOR"

"Milli Savunma Bakanı olarak bu kadar silahın toprağın altından çıkması sizi şaşırttı mı?" şeklindeki bir soruya ise, Gönül, "Siz bana müspet, kayda dayalı şeyleri sorun, hissiyatımı sormayın. Hissiyatımı elinizde kalem olmadan, sohbet edersek o zaman bunu söylerim" dedi. Gönül, "TSK'ya verilen bütün silahlar MKE'den mi çıkıyor?" şeklindeki bir soruya karşılık olarak da "Hayır, dışardan aldıklarımız da var. Hepsinin kayıtları var. İthal kayıtları var, her şeyi var. Ama anladığım kadarıyla bunlar öyle sofistike silahlar değiller, anladığım kadarıyla muhtemelen MKE gibi görünüyor ama yazılıp sorulduğu zaman anlaşılacaktır" dedi.

(ANKA)