kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'nin ateşkesle ilgili önerileri, en yapıcı öneridir"

CİHAN
Giriş Saati : 13.01.2009 16:25
Güncelleme : 13.01.2009 20:56
Yeni Haber
Filistinli Hamas grubunun sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, daha önce Kahire'ye giden Hamas heyetinin hareket liderlerinin Mısır girişimiyle ilgili yaptıkları itirazlarla birlikte dün tekrar Kahire'ye döndüğünü belirtti.

Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Ebu Zuhri, Mısır girişiminde eksik buldukları ve itiraz ettikleri noktaların başında; saldırılara son verilmesi, kuşatmanın tamamıyla kaldırılması, başta Rafah olmak üzere bütün sınır kapılarının açılmasının geldiğini söyledi.

Ebu Zuhri, Filistinhaber.com sitesinde yer alan açıklamasında Hamas'ın bu noktaları göz önünde bulundurarak Mısır girişimini ele aldığını belirterek şöyle dedi: "Heyetimiz, Gazze'deki vahşetin durması için Hamas'ın bakış açısıyla ilgili bilgileri müzakere etmek üzere bugün tekrar Kahire'ye dönüyor. Heyetin sahip olduğu bakış açısı diğer direniş gruplarıyla vardığı ortak noktalardır. Heyetin beraberinde götürdüğü öneriler; işgal ordusunun saldırılarına son vermesi, kuşatmanın tamamıyla kaldırılması, sınır kapılarının açılması, işgal güçlerinin Gazze'nin etrafından geri çekilmesinden ibarettir. Bu taleplerimize olumlu karşılık verilmesini umuyoruz. Taleplerimizin kabul edilmesi durumunda Mısır'ın girişimi sorunun çözümü için bir başlangıç olabilir."

Sadece Mısır'ın girişimiyle ilgilenmediklerini de belirten Ebu Zuhri, Türkiye'nin de bu konuda büyük çabaları olduğunu söyledi. Zuhri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Ahmed Davudoğlu'nun bir heyetle birlikte Kahire'de Hamas heyetiyle görüştüğünü, dün de Şam'da Hamas heyetiyle bir görüşme yaptığını aktardı.

"Türkiye'nin ateşkes ile ilgili önerileri, şimdiye kadar yapılmış en yapıcı ve en dengeli önerilerdir." diyen Hamas sözcüsü, bunun yanında Yemen, Katar ve Suriye'nin de girişimleri olduğunu kaydetti. Avrupa'dan bazı ülkelerin de doğrudan veya dolaylı girişimleri olduğunu ifade eden Zuhri, "Direniş gruplarının talepleri kabul edilirse Mısır'ın girişimi çözüm için bir anahtar görevi görebilir." diye konuştu.