kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bush'un itirafları

Giriş Saati : 13.01.2009 11:22
Güncelleme : 13.01.2009 20:56
Yeni Haber
ABD'de başkanlık koltuğuna veda etmeye hazırlanan George Bush'un son basın toplantısında yaptığı açıklamaları Guardian, şu başlıkla duyuruyor:

"11 Eylül, iki savaş, Katrina kasırgası. Ama Bush, 'Eğleniyorduk' diyor".

Financial Times ise "yanlış hafife alınmış" başkanın geçmişte yaptığı hataları itiraf etmekten kaçınmadığına dikkat çekiyor.

"Bush'un ilk itirafı, Irak'ın işgalinden birkaç hafta sonra Mayıs 2003'te USS Lincoln gemisinde 'Görev tamamlandı.' demesinin bir hata olduğuydu.

Bush, 'Bu yanlış bir mesaj gönderdi. Biz başka bir şey anlatmaya çalışıyorduk ama söylediğimiz başka türlü anlaşıldı.' dedi. Ayrıca söylemlerinden bazılarının da açıkça hatalı olduğunu belirtti. Katrina Kasırgası sırasındaki tutumu konusunda ise daha az öz eleştiri yaptı. 'Katrina hakkında uzun uzun düşündüm' diyen Bush, sonuçta bundan farklı hareket edemeyeceğini belirtti."

Gazete ayrıca Bush'un mali kurtarma paketinin kalan 350 milyar dolarlık bölümünün serbest bırakılması için Kongre'den talepte bulunduğunu, korumacılığa, teröre ve Kuzey Kore'ye dair uyarılar yaptığına da dikkat çekiyor.

Times'ın dış haberler editörü Bronwen Maddox ise, yeni başkan Obama'nın İran açılımına dair yorumlarda bulunuyor. "Obama'nın İran hakkındaki açıklamaları içerikten yoksun, beklentiler ise çok yüksek. Obama, ABD'nin İran'ı paylama politikasının hiçbir yere varmadığını görmekte haklı. Ancak İran'a henüz dile getirmediği tehditleri ya da -çok bahsedilen diyalog kurma haricinde- hiçbir ipucunu vermediği avantajlar karşılığında temel politikalarından vazgeçmesi çağrısında bulunuyor. İran liderleri, Obama'nın sadece konuşma siyasetini bırakıp somut şeylerden bahsetmeye başlamasını bekliyor."