kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze'deki vahşete iki farklı bakış açısı

Giriş Saati : 13.01.2009 10:56
Güncelleme : 13.01.2009 20:56
Yeni Haber
İsrail "Gazze'deki operasyonlar sürecek" derken, Hamas "Zafere yakınız" dedi...
İsrail güçlerinin sabah saatlerinde ilk kez Gazze şehrinin kenar mahallelerinden içlere doğru ilerlemeye başladığı bildirildi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in hedeflerine ulaşıncaya kadar operasyonların süreceğini yinelerken, Hamas da tutumunda herhangi bir değişiklik göstermiyor. Hamas liderlerinden İsmail Haniye banttan yayınlanan son konuşmasında Hamas güçlerinin "zafere yakın" olduğunu belritti. Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar sürerken, Mısır ateşkes sağlanmasına yönelik görüşmelerin yavaş da olsa ilerlediğini ifade ediyor.

Ortadoğu Dörtlüsü'nün temsilcisi Tony Blair ise dün yaptığı açıklamada, ateşkes için tüm unsurların mevcut olduğunu ve önümüzdeki günlerde bir sonuca varmayı umduğunu kaydetmişti.

GÜN GÜN GAZZE KATLİAMI...

İSRAİL ASKERLERİ GAZZE ŞEHRİ İÇİNDE İLERLEMEYE ÇALIŞIYOR

400 bin kişinin yaşadığı Gazze şehri çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren çatışma sesleri duyulurken, helikopter ve topçu ateşi desteğindeki kara birlikleri şehrin doğu ve güneyinden içlere doğru ilerlemeye çalışıyor. İsrail savaş gemileri de denizden şehrin batısını bombalıyor.

GAZZE'DEN SICAK FOTOĞRAFLAR!...

Filistinli görgü şahitleri, İsrail tanklarının, Tel Havva bölgesinde binaların bulunduğu alanlara girdiğini söylüyor. Kadir Mussa (35) isimli Filistinli telefonla yaptığı açıklamada, Tel Havva'da yanan iki apartman gördüğünü belirtti. Mussa, kendisinin de 25 kişiyle birlikte bir apartmanın bodrum katına sığındıklarını, aralarında hamile olan eşi ve akrabalarının bulunduğunu söyledi. Mussa, "İsrail bombardımana devam ediyor, Allah yardımcımız olsun" diye konuştu. Diğer görgü şahitleri de bir kereste deposu dahil birçok binanın yandığını ve gökzüyüne siyah bulutların yükseldiğini ifade etti. İsrail ordusu ise kara birliklerinin Gazze şehri içlerine doğru ilerlediğini doğruladı ancak detaylı bilgi vermedi.

OLMERT: "HAMAS SALDIRILARI BİTİNCEYE DEK OPERASYON SÜRECEK"

Bölgede ateşkes sağlanmasına yönelik diplomatik çabalar devam ederken, Olmert, Hamas'ın İsrail topraklarına yönelik saldırıları sona erinceye dek askeri operasyonları sürdüreceklerini tekrarladı. Olmert, saldırıların "İsrail halkının demir yumruğuyla" hedeflerine ulaşacağını ifade ederek, Hamas'ın roket saldırıları bitinceye ve yeniden silahlanması engelleninceye kadar "tam güçle vurmaya devam edeceklerini" söyledi.

Olmert, "Umarım şu günlerde Mısırlılar'la ortaya koyduğumuz çabalar, çatışmaları sona erdirmemizi sağlayacak bir sonuca ulaşır" dedi. Hamas Başbakanı Haniye ise, ateşkes için, İsrail'in Gazze Şeridi'nden geri çekilmesi ve ablukanın kaldırılması şartını yineledi. Haniye, Hamas'ın El Aksa televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Bu krizin ortasındayken, halkımıza, inşallah zafere yakın olduğumuzu söylüyoruz. Akan bu kanlar asla boşuna değildir" dedi.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 1000'E YAKLAŞTI

İsrail saldırılarının başladığı 27 Aralık tarihinden bu yana ölen Filistinli sayısı resmi rakamlara göre 925. Ancak bu sayının çok daha yüksek olduğu belirtliyor. Yaralı sayısı ise 4 bini aşmış durumda. Çatışmalarda ölen İsrailli asker sayısı ise 10 olarak açıklandı. İsrail uçaklarının gece saatlerinde de 60 hedefi bombaladığı belirtiliyor. Gündüz karadan, gece havadan gerçekleştirilen saldırıda vurulan hedefler arasında tüneller ile Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan bir otel yer alıyor. Söz konusu otelin Hamas güçleri tarafından İsrail askerlerine yönelik gerçekleştirilecek saldırı planlarının hazırlanmasında kullanıldığı iddia ediliyor.

SALDIRININ İLK GÜNLERİ- GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...