kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rambo taktiği

13.01.2009
Hamas, Gazze'de İsrail askerlerine Rambo taktikleriyle direniyor: Yollara patlayıcılar döşüyor, üniformalarını mankenlere giydirerek içlerine bubi tuzakları yerleştiriyorlar..
İsrail'in 27 Aralık'ta başladığı Gazze operasyonu İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in ifadesiyle üçüncü aşamasında. 870 Filistinli'nin öldüğü operasyonun yeni evresi için İsrail ordusu yedek askerleri görev başına çağırdı. Yedek askerler Gazze çevresinde güvenlik bölgesi oluştururken bir yandan da şehrin içlerine doğru ilerliyor. Ancak Hamas hava saldırısına ve İsrail'in güçlü roket saldırılarına karşı veremediği cevabı birebir çarpışma sırasında vermeye çalışıyor.

HER YERE BUBİ TUZAKLARI
Hamas bu amaçla şehrin dört bir yanını bubi tuzaklarıyla kaplıyor. Yollara patlayıcılar döşüyor. Üniformalarını çıkaran Hamas üyeleri mankenlere giysilerini giydiriyor ve bombalar yerleştirdikleri mankenlerle İsrail askerlerini hedef alıyor. İsrail ordusu bubi tuzakları nedeniyle şehirde kızılötesi gözlükler takarak dolaşıyor. Filistin bloglarında Hamas üyelerinin taktikleri "Aynı rambo filmlerindeki" gibi denilerek anlatılıyor.

ORDU KÖPEKLERİ BÖLGEDE
Öte yandan İsrail askerleri de Hamas'ın bu taktikleriyle baş edebilmek için ordu köpeklerini bölgeye getirdi. İsrail askerleri şehrin dört bir yanını saran kanallarda ve tünellerde saklanan, sürekli yer değiştiren Hamas üyelerini yakalayabilmek için İsrail askerleri köpeklerin koku alma yeteneğinden yararlanmayı planlıyor.

KAPIDAN DEĞİL DUVARDAN...
Ayrıca bubi tuzaklarına karşı da köpekler "ön birlik" gibi görev yapıyor. Binalara kapıdan değil yan duvarları patlatarak giriyorlar. Ayrıca İsrail askerleriyle birlikte özel bomba uzmanları da Gazze'deki operasyonda yer alıyor. Ayrıca genç Gazzeliler gözaltına alınarak uzun saatler boyunca Hamas taktikleri üzerine sorgulanıyor.